Рада Європи зробила попередження редактору «Європейської правди» через інцидент зі Скабеєвою

Рада Європи зробила попередження редактору «Європейської правди» через інцидент зі Скабеєвою

28 Січня 2019
9419

Рада Європи зробила попередження редактору «Європейської правди» через інцидент зі Скабеєвою

9419
Співредактор видання «Європейська правда» Сергій Сидоренко отримав від Ради Європи лист про можливе позбавлення акредитації через те, що відштовхнув російську телеведучу каналу «Россия 1» Ольгу Скабеєву під час інтерв’ю Ірини Геращенко у ПАРЄ.
Рада Європи зробила попередження редактору «Європейської правди» через інцидент зі Скабеєвою
Рада Європи зробила попередження редактору «Європейської правди» через інцидент зі Скабеєвою

Про це він написав у Facebook, зазначивиши, що Рада Європи може позбавити його акредитації, якщо такі дії матимуть місце знов. 

Нагадаємо, 24 січня у Парламентській асамблеї Ради Європи телеведуча телеканалу «Россия 1» Ольга Скабеєва перебивала першого заступника голови Верховної Ради України Ірину Геращенко під час спілкування з українськими журналістами, що викликало невдоволеня медійників. Зокрема, пан Сидоренко відштовхнув російську журналістку та сказав: «Не заважайте працювати!».

«Детектор медіа» попросив пана Сидоренка розказати про попередження Ради Європи.

За словами журналіста, він отримав на електронну пошту листа від прес-служби РЄ, у якому зазначалося, що його дії відносно пані Скабеєвої є «навмисними», «суперечать правилам Ради Європи» і є «категорично неприйнятними». Журналіст не виключає, що Рада Європи таким чином, ймовірно, відреагувала на скаргу Скабеєвої.

Журналіст каже, що визнає свої дії порушенням.

«Я визнаю, що це було порушення. Але я не вважаю, що відбулося щось таке, за що я маю вибачитися перед особою, яка вважає себе постраждалою, – сказав він. – Я вважаю, що вони могли мене позбавити акредитації і без попередження. Думаю, що Рада Європи вирішила не піддавати санкціям одну зі сторін цього конфлікту, а саме мене. Чи вирішила РЄ піддавати санкціям другу сторону конфлікту, мені наразі невідомо».

Рада Європи проінформувала журналіста, що відправила схожий лист до пані Скабеєвої. «Детектор медіа» намагатиметься дізнатися деталі у прес-служби Ради Європи.

Журналіст повідомив, що надіслав Раді Європі свої вибачення, зазначивши, що не вважає пані Скабеєву журналісткою: «Я написав Раді Європі, перш за все, щоб вони звернули увагу на те, що вони називають її журналісткою, що я вважаю глибоко хибним. Вона не є журналісткою. Про це свідчить багато чого. Я впевнений, що якщо Рада Європи не зробить висновки з цього і не припинить акредитовувати осіб, які не є журналістами, це піде їм на шкоду. Також я написав, що визнаю свої дії порушенням правил і через це приношу вибачення Раді Європи, але не цій особі», – зауважив журналіст.

Пан Сидоренко відмовився надати «Детектору медіа» копію листа Ради Європи.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9419
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду