NV назвало 30 українців, чиї тексти, оцінки та інтерв’ю «формують настрої еліти і влади»

NV назвало 30 українців, чиї тексти, оцінки та інтерв’ю «формують настрої еліти і влади»

2 Червня 2024
2102
2 Червня 2024
14:56

NV назвало 30 українців, чиї тексти, оцінки та інтерв’ю «формують настрої еліти і влади»

2102
До списку потрапили, зокрема, восьмеро журналістів.
NV назвало 30 українців, чиї тексти, оцінки та інтерв’ю «формують настрої еліти і влади»
NV назвало 30 українців, чиї тексти, оцінки та інтерв’ю «формують настрої еліти і влади»

Видання NV склало список із 30 українців, до чиїх думок прислухаються співвітчизники, читають їхні публікації, інтерв’ю тощо. Список сформували члени редакційної колегії з допомогою 26 авторитетних експертів з різних сфер.

Серед журналістів до списку потрапили:

  • Сергій Сидоренко, журналіст, редактор, cпівзасновник та головний редактор онлайн-видання «Європейська правда»;
  • Сергій Рахманін, журналіст, депутат, член парламентського Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, колишній редактор відділу політики і перший заступник головного редактора газети «Дзеркало тижня»;
  • Іван Яковина, журналіст, оглядач, блогер;
  • Віталій Портников, журналіст, письменник, публіцист, політичний оглядач «Радіо Свобода», телеведучий. Лауреат Шевченківської премії та автор книжок. Веде ютуб-канал на 270 тис. підписників;
  • Павло Казарін, військовослужбовець, журналіст, публіцист, теле- та радіоведучий, лауреат премії імені Георгія Гонгадзе, переможець конкурсу «Книга року ВВС» в категорії «есеїстика»;
  • Денис Казанський, журналіст, блогер, колишній представник України у Тристоронній контактній групі. Веде канал на ютубі із 827 тис. підписників та в телеграмі зі 120 тис. підписників. Працює в українських ЗМІ. Автор книжок про події на Донбасі;
  • Володимир Єрмоленко, філософ, журналіст, письменник, викладач Києво-Могилянської академії. Лауреат премій ім. Петра Могили та ім. Юрія Шевельова. Президент українського осередку Міжнародного ПЕН-клубу, голова правління Міжнародного фонду «Відродження», директор з аналітики організації «Інтерньюз-Україна»;
  • Юрій Бутусов, журналіст, головний редактор «Цензор.НЕТ». Веде свій канал у телеграмі з 326 тис. підписників та на ютубі з 1,07 млн підписників.

Також NV відзначило поета, прозаїка, перекладача та громадського діяча Юрія Андруховича, поета, прозаїка, есеїста, перекладача та волонтера Сергія Жадана, письменницю, громадську діячку та філософиню Оксану Забужко, письменника, військовослужбовця Артема Чеха, історика, письменника, публіциста Ярослава Грицака, політичного оглядача, консультанта із комунікацій та блогера Юрія Богданова, виконавчого директора Центру економічної стратегії та очільника правління Громадського телебачення Гліба Вишлінського, медіаексперта, дослідника суспільних трансформацій, члена наглядової ради Суспільного мовлення та директора Інституту фронтиру Євгена Глібовицького.

Крім цього, до списку потрапили військовослужбовець, викладач Бізнес-школи УКУ та УАЛ Андрій Андрушків, військовий медик, викладач Києво-Могилянської академії, громадський активіст Гліб Бітюков, громадський діяч, очільник Інституту національної пам’яті, військовий Антон Дробович, державний діяч, співзасновник Центру національної стійкості та розвитку Павло Клімкін, консультант у сфері фінансів, директор Академії Делойт та викладач Единбурзької бізнес-школи Іван Компан, науковиця, директорка Інституту демографії та соціальних досліджень імені М. В. Птухи Елла Лібанова, військовий аналітик, координатор групи «Інформаційний спротив», полковник запасу ЗСУ Костянтин Машовець, правозахисник, політв’язень СРСР, член-заснов­ник Української Гельсінсь­кої групи, президент Інституту релігії та суспільства УКУ Мирослав Маринович, громадський діяч, політв’язень СРСР, виконавчий співпрезидент Асоціації єврейських громадських організацій та громад України Йосиф Зісельс, громадський діяч, підприємець, викладач Києво-Могилянської бізнес-школи та Львівської бізнес-школи УКУ, віцепрезидент УСПП Валерій Пекар, фінансист, заступник виконавчого директора від України у Міжнародному валютному фонді Владислав Рашкован, дитяча сімейна психологиня, експертка «UNICEF Украïна» Світлана Ройз, CEO Центру протезування, реконструктивної хірургії та реабілітації Superhumans Center та співзасновниця Veteran Hub Ольга Руднєва, а також ветеран АТО, військовий аналітик, керівник Фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим» Тарас Чмут.

Щоб сформувати перелік лідерів громадської думки, NV попросив науковців, військових, волонтерів, бізнесменів, представників культури та журналістів назвати імена публічних українських інтелектуалів, на яких вони підписані в соцмережах або ж за чиєю думкою стежать самі й радять стежити іншим. Учасники експертного опитування могли назвати будь-кого з публічних осіб, окрім самих себе.

Серед опитаних експертів — Тарас Березовець, Олена Білозерська, Дмитро Борисов, Гліб Вишлінський, Інна Волосевич, Сергій Гайдай, Катерина Глазкова, Павло Казарін, Євген Клопотенко, Євгенія Кравчук, Всеволод Кожемяко, Роман Костенко, Віталій Кулик, Елла Лібанова, Алекс Ліссітса, Євген Магда, Севгіль Мусаєва, Олеся Островська-Люта, Юлія Паєвська (Тайра), Віталій Портников, Оксана Романюк, Ольга Руднєва,  Олександр Соколовський, Єгор Фірсов та Віталій Шабунін.

Видання зауважило, що редакція навмисно не ранжувала фігурантів списку за кількістю отриманих ними голосів, а подала їх за алфавітним порядком.

Фото: NV

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2102
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду