«Справжня історія Криму» від Акіма Галімова: відбувся ексклюзивний передпоказ вражаючого документального фільму

«Справжня історія Криму» від Акіма Галімова: відбувся ексклюзивний передпоказ вражаючого документального фільму

1 Червня 2024
545

«Справжня історія Криму» від Акіма Галімова: відбувся ексклюзивний передпоказ вражаючого документального фільму

545
30 травня відбувся закритий показ документального проєкту Акіма Галімова, присвяченого дослідженню Криму.
«Справжня історія Криму» від Акіма Галімова: відбувся ексклюзивний передпоказ вражаючого документального фільму
«Справжня історія Криму» від Акіма Галімова: відбувся ексклюзивний передпоказ вражаючого документального фільму

Телевізійна прем’єра трьох випусків циклу документальних програм «Справжня історія Донбасу Півдня та Криму» відбудеться на телеканалі 2+2 з 3 по 5 червня о 14:30.

В столичному кінотеатрі «Оскар» показали третю, заключну, частину — про справжній Крим та його унікальну історію, яку століттями спотворювала росія і продовжує робити це зараз, виправдовуючи загарбницьку війну проти України.

Над створенням одного з наймасштабніших проєктів команда Акіма Галімова працювала майже рік. Знімальна група відвідала архіви в Туреччині, Англії, Швеції та Франції. Записали ексклюзивні інтерв’ю з провідними дослідниками, які багато років вивчають історію України. В Туреччині навіть вдалося розшукати та поспілкуватися з нащадками знаменитої династії Ґераїв, яка безперервно правила у Криму майже 400 років.

«Сьогодні, коли росія веде дуже агресивну інформаційну кампанію по світу, що спрямована на те, аби представити нашу державу як країну, що не має суб’єктності, не має своєї власної історії, ми маємо створювати і поширювати проєкти, які розбивають цю брехню», - розповідає продюсер та ведучий Акім Галімов.

Акім Галімов

Таміла Ташева, Постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим, кримськотатарська правозахисниця, зазначила, що насправді Крим ніколи не був російським, як це транслює пропаганда рф.

«Цей фільм розвінчує міфи про Крим та розкриває його справжню історію. Бо - це не територія російської бойової слави, Севастополь — це не місто російських моряків. Крим — це територія де сформувалися три корінні народи — караїми, кримчаки та кримські татари. Це територія, звідки депортували цілий народ в 1944 році», - наголосила Таміла Ташева.

Таміла Ташева

Презентація занурила гостей в справжню кримську атмосферу. В залі лунала музика з нового альбому Джамали QIRIM, який був відзначений Шевченківською премією та отримав нагороду національної музичної премії.

На прем'єру завітали відомі актори, режисери, телеведучі та громадські діячі, серед яких чимало вихідців із Криму.

Маша Єфросиніна, телеведуча, блогерка та громадська діячка, яка народилася і виросла в Керчі, каже, що не могла пропустити таку подію.

«Останні місяці я просто підсіла на випуски Акіма Галімова в YouTube. Так цікаво, доступно та детально він розповідає про історію України», - зазначила Маша Єфросиніна.

Ксенія Мішина, акторка та блогерка, яка також родом з Криму, була вражена масштабами дослідження проєкту та подякувала команді за велику роботу та справжню історію.

Також серед гостей були телеведучі Максим Сухенко («Загублений світ»), Олександр Преподобний («Обережно фейк»), Соломія Вітвіцька, Олексій Суханов, актори Надія Хільська, співачка Оля Цибульська, а також Мустафа Джемілєв (Гаджемілєв) - лідер кримськотатарського народу, один із провідників національного руху, правозахисник, учасник дисидентського руху, політичний в'язень.

Прем’єра документального циклу «Справжня історія Донбасу, Півдня та Криму» відбудеться 3 червня о 14:30 на телеканалі 2+2 з показу першого випуску про Донбас. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
545
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду