В Угорщині суспільний мовник провів перші за 18 років теледебати

В Угорщині суспільний мовник провів перші за 18 років теледебати

31 Травня 2024
593
31 Травня 2024
11:27

В Угорщині суспільний мовник провів перші за 18 років теледебати

593
MTVA погодився провести дебати під тиском опозиції, обмежив теми для розмови і зіткнувся з протестами під час події.
В Угорщині суспільний мовник провів перші за 18 років теледебати
В Угорщині суспільний мовник провів перші за 18 років теледебати

В Угорщині у четвер, 30 травня, напередодні виборів до Європейського парламенту, пройшли перші за 18 років теледебати, які транслював суспільний мовник країни MTVA. Про це повідомляє AP.

Дебати пройшли в столиці Угорщини Будапешті. У них взяли участь  лідери 11 партійних списків, які беруть участь у виборах до Європарламенту, що пройдуть 9 червня.

Попередня трансляція дебатів в етері угорського суспільного мовника відбулася ще у 2006 році, коли прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан востаннє у такому форматі зустрічався віч-на-віч з опозицією.

Суспільний мовник оголосив, що теми для обговорення на дебатах будуть обмежені обороною й безпекою ЄС, міграцією, сільським господарством та демократією і верховенством права.

Деякі учасники дебатів не погоджувалися з обмеженням тем до обговорення, а також з рішенням дозволити всім 11 лідерам партійних списків з'явитися на дебатах. Опоненти Орбана закидають йому, що суспільний мовник контролює керівна партія «Фідес».

Водночас, під час дебатів біля місця їх проведення у Будапешті проходила акція протесту проти суспільного мовника. Опозиційний політик Петер Мадяр заявив кільком тисячам своїх прихильників, що суспільний мовник «брехав уранці, вдень і вночі протягом 14 років».

Суспільний мовник Угорщини погодився провести захід після того, як Мадяр заявив, що проведе масову демонстрацію біля офісу мовника, якщо його вимогу про дебати в прямому ефірі проігнорують.

Читайте також:

Фото: скриншот трансляції / MTVA 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
593
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду