Росіяни посилюють мілітаризацію школярів на тимчасово захоплених територіях

Росіяни посилюють мілітаризацію школярів на тимчасово захоплених територіях

30 Травня 2024
933
30 Травня 2024
22:09

Росіяни посилюють мілітаризацію школярів на тимчасово захоплених територіях

933
З 1 вересня в школах на ТОТ вводять предмет “Основи безпеки та захист Батьківщини”, в рамках якого дітей навчатимуть тактичної медицини та військовій підготовці, зокрема роботи з БПЛА, гранатами та автоматом.
Росіяни посилюють мілітаризацію школярів на тимчасово захоплених територіях
Росіяни посилюють мілітаризацію школярів на тимчасово захоплених територіях

З 1 вересня в школах на тимчасово окупованих територіях вводять предмет “Основи безпеки та захист Батьківщини”.  За інформацією Центру національного спротиву, в рамках цього предмету дітей навчатимуть тактичної медицини та військовій підготовці, зокрема роботи з БПЛА, гранатами та автоматом.

Запровадження предмету з військової підготовки у Центрі пояснюють тим, що "сучасна росія все більше перетворюється на терористичний табір, де за планами кремля матері мають народжувати бойовиків для нескінчених війн імперії".

У ЦНС повідомляють, що цей предмет буде обов’язковим для всіх старшокласників, включаючи дівчат. Також ворог готується до збільшення кадетських класів у школах на ТОТ.

"Все це є елементом підготовки нових кадрів у мілітаризовані структури кремля", - підсумовують аналітики Центру.

Центр національного спротиву також  закликає повідомляти про колаборантів, "аби кожен з них не уникнув покарання за злочини проти людства". 

"Детектор медіа" раніше повідомляв, що росіяни створюють на тимчасово окупованих територіях так звані "кадетські класи", де школярів навчають посиленої військової підготовки, змушують носити військову форму, нав’язують їм російські наративи. Як зазначила голова Центру громадянської просвіти "Альменда" Марія Суляліна«дітей із першого класу готують воювати проти їхньої власної держави, вчать сприймати РФ своєю країною".

Велику роль у нав'язуванні проросійських настроїв відіграють молодіжні так звані "військово-патріотичні рухи" РФ, як-от "Юнармія" та "Движение первых". За даними Марії Суляліної, до першого належать мінімум 38,5 тисяч дітей, до другого — мінімум 62 тисячі. 

Крім того, окупанти в тимчасово захоплених регіонах планують ставити підлітків на військовий облік.

Про те, як влада Росії популяризує мілітаризм серед дітей та виховує готовність до війни та смерті в будь-якому віці, "Детектор медіа" розповідав у статті «“Діти-герої”», або Як російська пропаганда змалку вчить помирати “за Родіну”».

Фото: колаж з сайту ЦНС

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
933
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду