У Києві відбудеться фестиваль документалістики «Війна в об’єктиві»

У Києві відбудеться фестиваль документалістики «Війна в об’єктиві»

28 Травня 2024
780
28 Травня 2024
15:06

У Києві відбудеться фестиваль документалістики «Війна в об’єктиві»

780
У програмі – прем’єри документальних фільмів «Щити Києва» та «Журналіст у формі»
У Києві відбудеться фестиваль документалістики «Війна в об’єктиві»
У Києві відбудеться фестиваль документалістики «Війна в об’єктиві»

В Українському домі у Києві 7-9 червня пройде фестиваль документалістики «Війна в об’єктиві». 

У програмі – прем’єри документальних фільмів «Щити Києва» та «Журналіст у формі». 

Глядачі також побачать стрічку Андрія Різоля із циклу документальних фільмів «Культура vs війна» і переглянуть художню картину Ахтема Сеітаблаєва «Кіборги». 

Організатор фестивалю – Служба зв’язків з громадськістю Командування Сил територіальної оборони ЗСУ («ТРО Медіа»). 

Вхід на всі заходи фестивалю вільний, за обов’язковою попередньою реєстрацією.  

З міркувань безпеки точний час заходів буде повідомлено лише зареєстрованим учасникам напередодні фестивалю. 

Програма фестивалю: 

7 червня 

Церемонія нагородження переможців конкурсу «Війна в об’єктиві». 

Прем’єра документального фільму «Журналіст у формі». 

«Журналіст у формі» (реж. Юрій Мацарський, Максим Курочкін, ТРО Медіа) 

На початку великої війни журналіст, науковець, піар-менеджер Володимир Мукан був простим солдатом приєднався до лав 118 бригади Сил ТрО. Він дуже швидко освоїв військову науку і невдовзі здобув офіцерське звання. Чоловік не боявся брати відповідальність на себе за побратимів у найбільш гострих ситуаціях на фронті. Однак під час запеклих боїв під Бахмутом ворог накрив штурмову групу Володимира Мукана мінометним обстрілом. Внаслідок отриманих поранень герой загинув. 

8 червня   

Показ документального фільму «Культура vs війна». 

Показ документального фільму «Готові до спротиву. 107 бригада ТрО». 

«Культура vs війна» (реж. Кадім Тарасов, прод. Андрій Різоль, «Дивись українське!») 

Це документальне дослідження природи творчої особистості, яка взяла до рук зброю і стала на захист своєї країни. Про те, як режисери, музиканти, кінематографісти, вдягаючи піксель, і попри всі жахи війни, генерують нові сенси української культури. Героями проєкту стали: Сергій Михальчук, Ахтем Сеітаблаєв, гурт «Антитіла», Тарас Компаніченко, Влада та Костянтин Ліберови, Сергій Жадан, Ярослав Пілунський, Юрій Грузінов, Михайло Іллєнко, Дмитро Лінартович, Євген Нищук та Олексій Тритенко. 

  

«Готові до спротиву. 107 бригада ТрО» (реж. Олександр Ткачук, Микола Кобилюк, ТРО Медіа) 

Перші бої та перші перемоги чернівецької бригади Сил тероборони – у документальній стрічці «107 бригада» із циклу «Готові до спротиву». Цей фільм – про простих людей, їхні історії та особисті мотивації, які підштовхнули їх піти до війська. Стрічка просякнута буковинською автентикою, надихаючими історіями та зворушливою мотивацією цивільних людей, які стали справжніми воїнами. 

9 червня 

Прем’єра документального фільму «Щити Києва». 

Показ художнього фільму «Кіборги». 

«Щити Києва» (реж. Дмитро Гавриленко, Олесь Каціон, ТРО Медіа) 

Фільм розповідає про ключові військові позиції поблизу Києва, які займали тероборонівці на початку повномасштабного вторгнення. Бойова та героїчна робота підрозділів Сил ТрО в ті дні відіграла надважливу роль у захисті столиці від армії рф. 

Це історія про мужність і звитягу військовослужбовців 112 окремої бригади Сил ТрО, яка поряд з іншими бойовими підрозділами ЗСУ обороняла столицю під час активних спроб наступу російських військ з півночі держави. Саме ця бригада дала життя і сформувала «кістяк» ще одному бойовому підрозділу – 241 ОБр ТрО. У ході подій на початку великої війни ці бригади стали своєрідними щитами Києва. 

«Кіборги. Герої не вмирають» (реж. Ахтем Сеітаблаєв) 

Легендарний художній фільм режисера Ахтема Сеітаблаєва про оборону Донецького аеропорту під час війни на Донбасі. У головній ролі – шестеро військових, які вирушають на бойове чергування в аеропорт. Для усієї країни вони – кіборги. Але що значить бути кіборгом? Перед нами на екрані постають звичайні українці – різного віку, які розмовляють різними мовами, але які мають спільну мету – жити у новій Україні. Вони зробили свій вибір і готові за нього вбивати ворога і йти до кінця. 

  

Партнери заходу 

Благодійні організації «Роду сила», «Фонд освітніх ініціатив», «Сімейні цінності», «Сучасна Україна», благодійна платформа «Кримський фронт», державне підприємство «Кримський дім», медіапартнери – «Інформаційний спротив» і TAVR Media, смачний партнер – Musafir, паливний партнер – мережа АЗС ESKO, компанія Friends Against The War та Український дім. 

Читайте також: 

Фото: ТРО Медіа

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
780
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду