Євген Нищук повідомив, що отримав нову повістку і буде заброньований

Євген Нищук повідомив, що отримав нову повістку і буде заброньований

15 Травня 2024
3243
15 Травня 2024
17:39

Євген Нищук повідомив, що отримав нову повістку і буде заброньований

3243
На початку повномасштабного вторгнення Росії нинішній директор Театру Франка став добровольцем, а пізніше мобілізувався до лав ЗСУ.
Євген Нищук повідомив, що отримав нову повістку і буде заброньований
Євген Нищук повідомив, що отримав нову повістку і буде заброньований

Генеральний директор — художній керівник Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка Євген Нищук отримав нову повістку та буде заброньований. Про це він повідомив в інтерв’ю LB.ua.

Нищук розповів, що на початку повномасштабного вторгнення Росії став добровольцем і «пройшов київську кампанію в добробаті». Після цього у квітні 2022 року потрапив на Миколаївщину в групу аеророзвідки.

«Там уже не можна було залишатися у статусі добровольця, тому мобілізувався. Далі служив на Миколаївсько-Херсонському напрямку в частині Сил спеціальних операцій. Фактично моя спеціальність — аеророзвідка, а за записом у військовому квитку — стрілець-зенітник. Узимку 2023 року був уже на Чернігівщині, потім на Сумщині», — сказав Нищук. 

У травні 2023 року президент Володимир Зеленський призначив Нищука головою Комітету з Національної премії імені Тараса Шевченка. Через це у 2024-му, «ближче до всіх подій із шевченківськими нагородженнями», його перевели до Києва.

«Зараз, в обставинах призначення, ще й за сімейними обставинами переведений у запас: у мене двоє маленьких дітей, з ними є ситуація. Є і третій, але він уже великий. А демобілізації в нас узагалі нема — от у мене вже нова повістка, на кінець вересня», — повідомив Нищук. Він додав, що театр Франка має можливість забронювати 50% складу, і його забронюють.

Нагадаємо, 3 квітня цього року Євгена Нищука призначили на посаду генерального директора — художнього керівника Національного академічного драматичного театру ім. Івана Франка.

Фото: фейсбук-сторінка Євгена Нищука

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3243
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду