На каналі «Дім» стартував проєкт «Хартійна кухня»

На каналі «Дім» стартував проєкт «Хартійна кухня»

11 Травня 2024
446
11 Травня 2024
12:37

На каналі «Дім» стартував проєкт «Хартійна кухня»

446
Ведучі Ірина Хоменко і Чаба Бакош вирушили на схід України, щоб поспілкуватися з військовими 13-ї бригади НГУ «Хартія», дізнатися про їхнє життя і побут в умовах війни, а також приготувати смачні страви та пригостити ними бригаду.
На каналі «Дім» стартував проєкт «Хартійна кухня»
На каналі «Дім» стартував проєкт «Хартійна кухня»

У суботу, 11 травня, на телеканалі українського іномовлення «Дім» відбулася премʼєра військово-кулінарного проєкту «Хартійна кухня». Ведучі Ірина Хоменко і Чаба Бакош вирушили на схід України, щоб поспілкуватися з військовими, дізнатися про їхнє життя і побут в умовах війни, а також приготувати смачні страви та пригостити ними бригаду. Про це повідомила пресслужба мовника.

«Проєкт “Хартійна кухня” — це нагода у легкій, спокійній розмові за приготуванням страви проговорити з гостями, офіцерами 13-ї бригади НГУ “Хартія”, що чекає тих, хто зараз збирається до лав наших захисників. Багато наших гостей це люди, які в минулому цивільні, а зараз стали професійними військовими. Я і сам служу безпосередньо у цій бригаді. Таким чином ми презентуємо, у чому полягає система служби в конкретній бригаді, показуємо її як потенційне місце служби», — розповів режисер програми Кирило Бін. 

Зйомки сезону відбувалися недалеко від зони бойових дій. Знімальна група неодноразово ставала свідком обстрілів.

Героєм першого випуску став актор Харківського державного театру ляльок ім. Афанасьєва, офіцер 13-ї бригади оперативного призначення НГУ «Хартія» Михайло Озеров, який розповів про особливості бригади і про те, як змінив творчість на військову справу. 

Ведучі Ірина Хоменко і Чаба Бакош та офіцер 13-ї бригади «Хартія» Михайло Озеров/ канал «Дім»

На початку повномасштабного російського вторгнення у лютому 2022 року бізнесмен Всеволод Кожемяко організував добровольчій підрозділ, назву якому вигадав письменник Сергій Жадан. Це гра слів «Харків» і «Арт» (мистецтво). Спершу «Хартія» була силою територіальної оборони, а після участі у звільненні Харківської області та Бахмуту стала Національною гвардією. 

«У нас діє система підготовки як у НАТО. А найголовніше, що тут є бізнес-ставлення, тобто розподіл за талантом. Якщо ти прекрасний кухар — тебе не відправлять в окопи і не посадять за кермо екскаватора, а знайдуть місце на кухні. Якщо приходить айтішник — його теж використовують за фахом. Навіть підготовлені хлопці мають пройти навчання. Як правило, воно триває мінімум 60 днів. Це загальне, а якщо у бійця є фах, то його відправляють на додаткове навчання за кордон, вчитися і готуватися. Адже найцінніше, що в нас є, — це люди», — розповів про особливість бригади Михайло Озеров. 

Нові випуски проєкту «Хартійна кухня» виходитимуть щосуботи об 11:00 на телеканалі «Дім», а також на YouTube-майданчику каналу.

Нагадаємо, в лютому на радіо «Культура» стартував новий проєкт «Як ми їмо: кухня воєнного повсякдення», у проєкті якому розповідають історії людей з драматичним воєнним досвідом, у тому числі й тих, що пережили окупацію, а через розповіді про щоденні ритуали їжі дізнаються про їхні проблеми та перемоги.

Фото: пресслужба каналу «Дім»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
446
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду