Канадська журналістка отримала Press Freedom Awards за висвітлення подій в Україні

Канадська журналістка отримала Press Freedom Awards за висвітлення подій в Україні

3 Травня 2024
557
3 Травня 2024
16:31

Канадська журналістка отримала Press Freedom Awards за висвітлення подій в Україні

557
У своєму відеозверненні до організаторів конкурсу Мелісса Мартін заявила, що нагороду з нею мають розділити українські колеги.
Канадська журналістка отримала Press Freedom Awards за висвітлення подій в Україні
Канадська журналістка отримала Press Freedom Awards за висвітлення подій в Україні

Всесвітня організація свободи преси Канади World Press Freedom Canada (WPFC) оголосила переможця Press Freedom Awards. Як повідомила «Детектору медіа» українська журналістка Анастасія Рінгіс, яка була присутня на церемонії, цього року премію отримала Мелісса Мартін — медійниця з канадського Вінніпегу.

Після 24 лютого 2022 року Мелісса висвітлювала події в Україні як штатна журналістка «Вільної преси Вінніпега», а у 2023-му взяла відпустку і продовжила свою журналістську діяльність як фрілансер, розміщуючи матеріали на платформі Substack.

«Між частими повітряними тривогами та ракетними атаками журналістка створює яскраві та переконливі репортажі про стійкість людей, які живуть в умовах страху та втрат», — йдеться у пресрелізі Press Freedom Awards.

На вручені премії показали відео-звернення канадської журналістки, яке вона зробила з Києва, стоячи навпроти червоного корпусу університету. У цій промові Мелісса пояснює свою мотивацію і згадує загиблих українських колег, повідомляючи, що розділить свою премію з українськими колегами. 

«Комітет обрав Меліссу для цьогорічної премії “За свободу преси” через емоційну глибину її розповіді та гуманістичні статті про звичайних людей, життя яких перевернулося через повномасштабне вторгнення Росії в їхню країну», — сказала Хізер Баккен, президентка Всесвітньої організації свободи преси в Канаді.

За її словами, Мелісса продемонструвала мужність і відданість, взявши неоплачувану відпустку у своєму виданні, щоб «дати голос людям, які зазнали величезної втрати безпеки, захисту та близьких, щоб захистити ті самі демократичні цінності, за збереження яких боролися канадці».

Всесвітня премія свободи преси Канади відзначає журналістів та працівників ЗМІ, чия робота демонструє невпинне прагнення до свободи преси та прозорості в журналістиці, що слугує суспільним інтересам.

Як повідомлялось раніше, Bihus.Info та «Жінки в медіа» увійшли в короткий список міжнародної премії Free Media Pioneer 2024.

Також ми писали про те, що премія Deutsche Welle «За свободу слова» у 2024 році присуджена Юлії Навальній, вдові російського опозиційного політика Олексія Навального, який помер у російській колонії, а також створеному ним Фонду боротьби з корупцією (ФБК).

На фото Мелісса Мартін

Фото: скриншот з відеозвернення

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
557
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду