Ексголова ЦВК Сергій Ківалов отримав поранення внаслідок російського удару по Одесі (ФОТО, ВІДЕО)

Ексголова ЦВК Сергій Ківалов отримав поранення внаслідок російського удару по Одесі (ФОТО, ВІДЕО)

29 Квітня 2024
6662
29 Квітня 2024
22:35

Ексголова ЦВК Сергій Ківалов отримав поранення внаслідок російського удару по Одесі (ФОТО, ВІДЕО)

6662
Під час удару балістичною ракетою з касетними боєприпасами Ківалов був у своєму домі, який зазнав значних ушкоджень.
Ексголова ЦВК Сергій Ківалов отримав поранення внаслідок російського удару по Одесі (ФОТО, ВІДЕО)
Ексголова ЦВК Сергій Ківалов отримав поранення внаслідок російського удару по Одесі (ФОТО, ВІДЕО)

Президент Національного університету «Одеська юридична академія», колишній голова Центральної виборчої комісії Сергій Ківалов отримав поранення внаслідок ракетного удару росіян по Одесі в понеділок, 29 квітня. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на свої джерела в оточенні Ківалова та в правоохоронних органах

За інформацією співрозмовників УП, Сергію Ківалову роблять операцію. Він отримав поранення стегна з пошкодженням великих судин. У нього венозна кровотеча.

За даними поліції, поранення також отримав заступник проректора Одеської юридичної академії Борис Васильєв. Цю інформацію підтвердив Суспільному проректор Академії Валентин Федоров.

Повідомляється, що горить будинок, у якому мешкає Ківалов з родиною, відомий в Одесі як «замок Ківалова», або «замок Гаррі Поттера». На будівлі вже майже згоріла покрівля.

Ушкоджений «замок Ківалова». Фото: телеграм-канал Сил оборони півдня

Про поранення ексголови ЦВК повідомив і журналіст Денис Казанський. У своєму телеграм-каналі він розмістив відео, на якому видно, як Ківалова забирає «швидка».

«Проросійський політик Сергій Ківалов отримав поранення внаслідок варварського ракетного удару росіян по Одесі. Він був удома в момент ракетного удару, і його забрала “швидка”. Будинок Ківалова частково згорів», — написав Казанський. 

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер повідомив, що росіяни вдарили балістичною ракетою, попередньо, з касетним боєприпасом по одній з найпопулярніших серед одеситів та гостей міста локації, «де люди гуляли з дітьми, собаками, займалися спортом… Такі боєприпаси використовуються для ураження живої сили та несуть загрозу в першу чергу для людей, а не для техніки та будівель». 

За інформацією Олега Кіпера, станом на 22:00 четверо людей загинули, також убито собаку. Ще один чоловік помер унаслідок інсульту, який спровокувала ракетна атака. 32 людей поранені, 25 перебувають у лікарнях, серед них двоє дітей та вагітна. «Дівчинка, якій немає й пʼяти років, у вкрай важкому стані. Ще шестеро дорослих також в реанімації. Наші лікарі роблять все можливе і неможливе», — написав очільник Одеської ОВА. 

Нагадаємо, Сергій Ківалов був головою Центральної виборчої комісії під час президентських виборів у 2004 році. Фальсифікація результатів голосування на користь одного з кандидатів — Віктора Януковича — викликала протести, які переросли в Помаранчеву революцію.

Пізніше Ківалов став членом Партії регіонів, від якої обирався народним депутатом України (III–VIII скликання ВР). 

У 2012 році він разом зі своїм однопартійцем Вадимом Колесніченком вніс до парламенту одіозний закон «Про засади державної мовної політики», який набув чинності 10 серпня 2012-го. Цей закон фактично надавав російській мові статус офіційної. 28 лютого 2018 року на пленарному засіданні Великої палати Конституційного Суду України «закон Колесніченка—Ківалова» було визнано неконституційним.

Фото: kyivinstitute.com 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6662
Читайте також
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Taras
16 дн. тому
Що підрахуй замало отримав, що будинок його повне гімно кінченого дебіла. Шкода що не згорів повністю.
Одесит
16 дн. тому
Підрахуй отримав по заслугах
Odessa
16 дн. тому
Карма
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду