Дмитро Бондаренко, «Ліга.net»: «Усі медіа, які входять до групи "Ліга", заробляють гроші дозволеним у державі способом»

Дмитро Бондаренко, «Ліга.net»: «Усі медіа, які входять до групи "Ліга", заробляють гроші дозволеним у державі способом»

27 Квітня 2024
1217
27 Квітня 2024
10:15

Дмитро Бондаренко, «Ліга.net»: «Усі медіа, які входять до групи "Ліга", заробляють гроші дозволеним у державі способом»

1217
Про це співвласник групи компаній «Ліга» сказав у розмові з «Детектором медіа», коментуючи виключення видання із «Білого списку» найякісніших українських онлайн-ресурсів, який складає Інститут масової інформації.
Дмитро Бондаренко, «Ліга.net»: «Усі медіа, які входять до групи "Ліга", заробляють гроші дозволеним у державі способом»
Дмитро Бондаренко, «Ліга.net»: «Усі медіа, які входять до групи "Ліга", заробляють гроші дозволеним у державі способом»

Співвласник та СЕО групи компаній «Ліга» Дмитро Бондаренко, коментуючи «Детектору медіа» виключення «Ліга.net» із «Білого списку» найякісніших українських онлайн-ресурсів, який складає Інститут масової інформації, заявив, що його медіа не робить нічого, що заборонено в Україні.

«Сьогодні публічно осудили тих, хто найдовше залишається лідерами у дотриманні стандартів якості. Я не розумію, це центр підтримки якісної журналістики чи “поліцаї”, які впливають на ринок, шляхом “дали чи відібрали медаль”. Яка мета? Сказати медіа — не беріть гроші, які за законом брати можна, а йдіть просіть у грантодавців?», — сказав Бондаренко.

За його словами, видання «Ліга.net» стояло у витоків створення незалежної якісної журналістики в інтернеті: «Ми боролися за це з багатьма режимами, наші бізнеси знищували, нам погрожували, але ми ніколи не брали грошей за порушення журналістських стандартів чи за публікацію джинси. Ми часто ставили себе у невигідне комерційне становище відносно загальної ринкової кон'юнктури заради того, щоб бути позитивним прикладом для нашої галузі. За 27 років моя сім’я інвестувала мільйони доларів  у створення справді незалежної журналістики, за оцінкою того ж ІМІ. З власної кишені платили за принципи і цінності, зробивши найякісніше медіа в Україні успішним бізнесом. А також здобули довіру міжнародних партнерів».

Дмитро Бондаренко підкреслив, що усі медіа, які входять до групи компаній «Ліга», заробляють гроші дозволеним у державі способом, щоб платити зарплати, розвиватися, інвестувати. У відповідь на закиди з боку ІМІ на адресу сайту «Ліга.net» у присутності на ньому спеціальних розділів, пов’язаних з гемблінгом, Бондаренко зауважив, що «логотипи згаданих казино прикрашають футболки національних збірних, вони присутні на  фасадах будівель по всій країні, у телевізорах».

«Зрештою, найважливіше для нас — довіра аудиторії, і її підтримку ми сьогодні отримали у чаті з підписниками», — резюмував співвласник групи компаній «Ліга».

Нагадаємо, Інститут масової інформації (ІМІ) оновив список прозорих і відповідальних медіа, відомий також як «Білий список» найякісніших українських онлайн-ресурсів.

За результатами двоетапного глибинного моніторингу онлайн-медіа, який ІМІ проводить раз на пів року, цього разу до списку ввійшли: Суспільне, «Радіо Свобода», «Українська правда», «Бабель», Громадське, «Тексти», ZN.ua, «Еспресо», «Слово і діло», «Український тиждень», «Громадське радіо». 

До «Білого списку» доєдналися  п’ять нових медіа: «Радіо Свобода», «Тексти», «Громадське радіо», «Український тиждень» та «Слово і діло». Водночас із нього вибули «Укрінформ», NV та «Ліга.net». Виключення зі списку NV та «Ліга.net» в ІМІ аргументували тим, що ці медіа «заробили довіру аудиторії завдяки об'єктивності та надійності своїх новин, але почали рекламувати гемблінг, що може підірвати довіру читачів». Адже реклама азартних ігор, на думку ІМІ, часто сприймається як спроба використати вразливість людей для заробітку. 

Раніше генеральний директор «Укрінформу» Олексій Мацука в коментарі «Детектору медіа» заявив, що їхнє медіа зараз змінює стандарти роботи, і зміни дадуть змогу швидко повернутися в «Білий спісок» ІМІ, з якого «Укрінформ» було виключено за результатами моніторингу його роботи в останні пів року.

Фото: «Ліга.net»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1217
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду