17 квітня — публічна дискусія PEN Ukraine «Знати більше одне про одного» за участі індійських авторів

17 квітня — публічна дискусія PEN Ukraine «Знати більше одне про одного» за участі індійських авторів

11 Квітня 2024
424
11 Квітня 2024
15:48

17 квітня — публічна дискусія PEN Ukraine «Знати більше одне про одного» за участі індійських авторів

424
Публічна дискусія за участі індійських авторів, які приїхали до Києва в рамках програми In Solidarity With Ukraine.
17 квітня — публічна дискусія PEN Ukraine «Знати більше одне про одного» за участі індійських авторів
17 квітня — публічна дискусія PEN Ukraine «Знати більше одне про одного» за участі індійських авторів

У середу, 17 квітня, о 19:00 у просторі PEN Ukraine (вул. Лук’янівська, 14а) відбудеться публічна подія «Знати більше одне про одного» за підтримки проєкту UkraineWorld. У дискусії візьмуть участь журналісти, редактори та письменники з Індії.

Учасники делегації:

  • Саліл Вагх (Saleel Wagh) — один із провідних індійських поетів. Автор дев’яти поетичних  збірок та багатьох публікацій у національних та міжнародних антологіях. Учасник численних літературних фестивалів, семінарів та симпозіумів. Живе у Пуні. Працює як поет, художник і перекладач. Пише маратською мовою, хінді та англійською. 
  • Теназ Дастур (Tehnaz J. Dastoor) здобула ступінь докторки наук із політичної економії в університеті Цинциннаті, штат Огайо (США). Працювала глобальною координаторкою ЮНІСЕФ з питань розмінування та участі дітей у бойових діях у таких країнах, як Афганістан, Ангола, Боснія і Герцеґовина, Чечня, Ефіопія, Ліван, Мозамбік та Сомалі. Як правозахисниця в галузі прав дітей, опікується питаннями дитячого харчування, дошкільної освіти, охорони здоров’я матерів і дітей та професійної освіти для підлітків. 
  • Саба Накві (Saba Naqvi) — одна з найвідоміших індійських журналісток. Живе і працює в Нью-Делі. Авторка чотирьох книжок, що висвітлюють становище мусульманської громади в Індії. Колишня редакторка відділу політики Outlook magazine. Пише колонки для провідних національних щоденних та онлайн-видань. Оглядачка виборчих процесів на телебаченні та YouTube-каналах, політична коментаторка. 
  • Бішан Самаддар (Bishan Samaddar) — редактор і директор Seagull Books, одного з найвідоміших міжнародних видавництв, яке спеціалізується на перекладній літературі. Редактор-консультант Seagull’s Pride List, у якому представлена світова ЛГБТК+ література. Координатор закупівлі найменувань з арабської, чеської, угорської та словацької літератур. Фотограф і кухар-аматор. Живе і працює в Колкаті (Індія). 

Модеруватиме подію Володимир Єрмоленко, філософ, письменник, президент Українського ПЕН.

Вхід за попередньою реєстрацією.

Подія відбудеться англійською мовою.

Загалом, Український ПЕН анонсує візити до України журналістів і письменників з Індії, ПАР, Аргентини, Бразилії та Нігерії. Делегації відвідають Україну в квітні-вересні 2024 року в межах програми In Solidarity With Ukraine за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Під час візиту до України делегати зустрінуться з українськими культурними та правозахисними організаціями, військовими журналістами та митцями, відвідають деокуповані та прифронтові міста й села, які постраждали внаслідок війни росії проти України.

«Одне із ключових завдань Українського ПЕН сприяти зануренню іноземних авторів у соціокультурний контекст, в якому зараз перебуває наша країна. Нам важливо, щоб якомога більше іноземних інтелектуалів розуміли причини геноцидальної війни росії проти України та у себе вдома поширювали інформацію про злочини окупантів. Протягом півтора року в межах In Solidarity With Ukraine Україну відвідали понад 30 представників з різних країн світу, переважно з Європи та Північної Америки. Для нас важливо розширювати географію та зміцнювати співпрацю з країнами Азії, Африки, Південної Америки, де інформаційна присутність України є надзвичайно низькою», — говорить Максим Ситніков, заступник виконавчої директорки Українського ПЕН.

Програма In Solidarity With Ukraine, заснована Українським ПЕН у грудні 2022 року, має на меті продемонструвати наслідки злочинів російської армії проти України та її культури, надати учасникам іноземних делегацій — письменникам, журналістам, публіцистам, культурним менеджерам та лідерам думок — відчуття контексту та розуміння нинішньої ситуації в Україні в умовах війни.  

З грудня 2022 року Український ПЕН прийняв у Києві та організував поїздки на деокуповані території для письменників і журналістів зі США, Великої Британії, Литви, Польщі, Італії, Хорватії, Франції, Чехії, Іспанії, Бельгії, Латвії та Нідерландів. Чотири візити у рамках програми 2023 року було організовано спільно з Українським інститутом за підтримки Prague Civil Society Centre. Загалом у межах програми Україну вже відвідали 33 іноземні автори.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
424
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду