detector.media
11.04.2024 15:48
17 квітня — публічна дискусія PEN Ukraine «Знати більше одне про одного» за участі індійських авторів
17 квітня — публічна дискусія PEN Ukraine «Знати більше одне про одного» за участі індійських авторів
Публічна дискусія за участі індійських авторів, які приїхали до Києва в рамках програми In Solidarity With Ukraine.

У середу, 17 квітня, о 19:00 у просторі PEN Ukraine (вул. Лук’янівська, 14а) відбудеться публічна подія «Знати більше одне про одного» за підтримки проєкту UkraineWorld. У дискусії візьмуть участь журналісти, редактори та письменники з Індії.

Учасники делегації:

Модеруватиме подію Володимир Єрмоленко, філософ, письменник, президент Українського ПЕН.

Вхід за попередньою реєстрацією.

Подія відбудеться англійською мовою.

Загалом, Український ПЕН анонсує візити до України журналістів і письменників з Індії, ПАР, Аргентини, Бразилії та Нігерії. Делегації відвідають Україну в квітні-вересні 2024 року в межах програми In Solidarity With Ukraine за підтримки Міжнародного фонду «Відродження».

Під час візиту до України делегати зустрінуться з українськими культурними та правозахисними організаціями, військовими журналістами та митцями, відвідають деокуповані та прифронтові міста й села, які постраждали внаслідок війни росії проти України.

«Одне із ключових завдань Українського ПЕН сприяти зануренню іноземних авторів у соціокультурний контекст, в якому зараз перебуває наша країна. Нам важливо, щоб якомога більше іноземних інтелектуалів розуміли причини геноцидальної війни росії проти України та у себе вдома поширювали інформацію про злочини окупантів. Протягом півтора року в межах In Solidarity With Ukraine Україну відвідали понад 30 представників з різних країн світу, переважно з Європи та Північної Америки. Для нас важливо розширювати географію та зміцнювати співпрацю з країнами Азії, Африки, Південної Америки, де інформаційна присутність України є надзвичайно низькою», — говорить Максим Ситніков, заступник виконавчої директорки Українського ПЕН.

Програма In Solidarity With Ukraine, заснована Українським ПЕН у грудні 2022 року, має на меті продемонструвати наслідки злочинів російської армії проти України та її культури, надати учасникам іноземних делегацій — письменникам, журналістам, публіцистам, культурним менеджерам та лідерам думок — відчуття контексту та розуміння нинішньої ситуації в Україні в умовах війни.  

З грудня 2022 року Український ПЕН прийняв у Києві та організував поїздки на деокуповані території для письменників і журналістів зі США, Великої Британії, Литви, Польщі, Італії, Хорватії, Франції, Чехії, Іспанії, Бельгії, Латвії та Нідерландів. Чотири візити у рамках програми 2023 року було організовано спільно з Українським інститутом за підтримки Prague Civil Society Centre. Загалом у межах програми Україну вже відвідали 33 іноземні автори.

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY