Письменниця та журналістка Ніна Кур'ята стала членкинею Українського ПЕН (ОНОВЛЕНО)

Письменниця та журналістка Ніна Кур'ята стала членкинею Українського ПЕН (ОНОВЛЕНО)

7 Квітня 2024
926
7 Квітня 2024
14:39

Письменниця та журналістка Ніна Кур'ята стала членкинею Українського ПЕН (ОНОВЛЕНО)

926
Загалом до громадської організації PEN Ukraine долучилося вже 168 журналістів, письменників, науковців, видавців, перекладачів та правозахисників.
Письменниця та журналістка Ніна Кур'ята стала членкинею Українського ПЕН (ОНОВЛЕНО)
Письменниця та журналістка Ніна Кур'ята стала членкинею Українського ПЕН (ОНОВЛЕНО)

Письменниця та журналістка Ніна Кур’ята стала новою членкинею Українського ПЕН. Про це організація оголосила на офіційній фейсбук-сторінці.

«Як письменниця і журналістка, я належу до цих двох спільнот досить давно, і дуже багато моїх друзів і знайомих також є його членам Українського ПЕН, тобто для мене ця спільнота — багато в чому "свої". Мені здалося дуже логічним приєднатися до неї офіційно.

Я дуже ціную те, що робить Український ПЕН в нашій країні і за її межами — починаючи від доставки українських книг на деокуповані території і закінчуючи міжнародними дискусійними майданчиками, тож я хочу долучитися до його активностей як журналістка, колумністка і письменниця», — прокоментувала Ніна Кур’ята своє членство в розмові з «Детектором медіа».

Нині журналістка працює в Британії й висвітлює все, що пов’язано з війною Росії проти України та її наслідками для світу. На думку Ніни Кур’яти, її голос також може бути почутим серед голосів учасників Українського ПЕН. «Синергія суголосних думок сьогодні — велика цінність і рушій змін, за які ми боремося в Україні і в світі всіма мовами, які знаємо», — додала вона.

Ніна Кур’ята є експерткою з журналістських стандартів та медійної саморегуляції. Вона була редакторкою у виданнях «Радіо Київ», «ЛігаБізнесІнформ» та «ВВС Україна», а також викладала наукову та аналітичну журналістику в Могилянській школі журналістики та Школі журналістики УКУ. З травня 2022 року вона працює в британському виданні Tortoise media на посаді Ukraine Editor.

Кур’ята також є колишньою членкинею журі літературної премії «Книга року BBC». У 2018 році вийшла її книга поезій «Я буду дивитися, як ти пишеш», а у 2023-му видавництво «Лабораторія» випустило роман-бестселер «Дзвінка». Друге видання книги вийшло цьогоріч.

Зазначимо, що Український ПЕН — це культурна і правозахисна громадська організація, що об’єднує українських журналістів, письменників, науковців, видавців, перекладачів, правозахисників. Український осередок Міжнародного ПЕН-клубу був створений 1989 року і є одним зі 146 національних центрів Міжнародного ПЕН.

Діяльність ПЕН в Україні спрямована на захист свободи слова та прав авторів; популяризацію української літератури та культури; відстоювання цінностей і стандартів незалежної журналістики та налагодження міжнародного культурного співробітництва. Український ПЕН є засновником або співзасновником Премії імені Василя Стуса, Премії імені Юрія Шевельова, Премії імені Георгія Ґонґадзе та Drahomán Prize. Організація налічує 168 членів та членкинь.

Фото: Український ПЕН / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
926
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду