12 квітня — публічна дискусія «Місце драматургії у сучасному культурному просторі»

12 квітня — публічна дискусія «Місце драматургії у сучасному культурному просторі»

8 Квітня 2024
598
8 Квітня 2024
16:03

12 квітня — публічна дискусія «Місце драматургії у сучасному культурному просторі»

598
Після дискусії відбудеться театралізована читка п’єси драматургині Анни Галас «Хроніки евакуйованого тіла і загубленої душі».
12 квітня — публічна дискусія «Місце драматургії у сучасному культурному просторі»
12 квітня — публічна дискусія «Місце драматургії у сучасному культурному просторі»

У п’ятницю, 12 квітня, о 18:00 у київському просторі PEN Ukraine відбудеться публічна дискусія «Місце драматургії у сучасному культурному просторі» за участю драматургів:  

  • Максима Курочкіна (Театр Драматургів, Київ)
  • Марини Смілянець (Центр мистецтв «Новий український театр», Київ)
  • Дмитра Тернового (ініціатор проекту «Шоукейс української драматургії», Театр на Жуках, Харків).

Захід відбудеться 12 квітня о 18:00 у просторі PEN Ukraine у Києві за адресою: вул. Лук’янівська, 14а (метро «Контрактова площа»).

Модеруватиме подію Надія Соколенко — театрознавиця та програмна менеджерка напрямку «Перформативні мистецтва» Українського інституту. Вхід на подію за реєстрацією.

Під час заходу говоритимуть про:

  • унікальність драми як літературного жанру: минуле та сьогодення;
  • привабливість сучасної української драматургії для широкого кола читачів та видавців в Україні;
  • залученість сучасної української драматургії до літературних процесів всередині країни;
  • актуалізацію позиції української драми в європейському контексті.

Дискусія транслюватиметься онлайн на Facebook-сторінках PEN Ukraine, Театру Драматургів та Шоукейсу української драматургії.

Після дискусії відбудеться театралізована читка п’єси драматургині Анни Галас «Хроніки евакуйованого тіла і загубленої душі». Текст увійшов до короткого списку міжнародного конкурсу драматургії Reboot Festival-2023 (Велика Британія).

Про п’єсу: У хаосі перших днів війни мати трьох дітей змушена покинути свій дім, щоб убезпечити родину. І настає стан, коли душа і тіло роз’єдналися. Тіло продовжує робити звичні дії і піклується про дітей, а душа — страждає і плаче через новини, які доносяться з батьківщини. Вони розділені, і відтепер, здається, перебуватимуть у вічному конфлікті. Чи ні?

Режисерка читки — Олена Аль Юсеф, актори — Марина Бут та Максим Бурлака. По завершенню можна буде взяти участь у обговоренні п’єси із авторкою, режисеркою та акторами.

Під час події можна буде придбати антологію «Драма Панорама 2023», що є драматургічним підсумком року, і яка вперше зібрала під однією обкладинкою всі українські п’єси-переможниці національних та міжнародних драматургічних конкурсів за минулий рік.

Умовою участі є довільний благодійний внесок. В рамках цієї події організатори підтримують  мінометний підрозділ, в якому з перших днів повномасштабного вторгнення служать режисерка Антоніна Романова та драматург Олександр Жуган. Посилання на банку

Після сплати внеску потрібно заповнити реєстраційну форму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
598
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду