detector.media
Ольга Чорна
«Детектор медіа»
22.03.2024 16:39
Не стало відомої журналістки Алли Єрьоменко
Не стало відомої журналістки Алли Єрьоменко
Алла майже 25 років працювала в «Дзеркалі тижня» і була авторитетною експерткою у сфері економіки та енергетики.

Пішла з життя Алла Єрьоменко — українська журналістка, яка майже 25 років пропрацювала у «Дзеркалі тижня». Про це повідомляє Zn.ua.

«Не стало нашої колеги, друга та відомої журналістки. Близько 25 років Алла Іванівна віддавала своє життя читачам “Дзеркала тижня”. Вона першою в Україні розкрила секрети газових, атомних та нафтових схем, на яких вишиковувалися найбільші корупційні капітали та олігархічні імперії. Її тексти були обов'язковими для прочитання міністрами, головами Нафтогазів, прем'єрами та президентами», — написали про Аллу колеги по редакції.

Журналіст Ігор Москалевич, редакторка відділу енергетичної безпеки Алла Єрьоменко та український політик (народний депутат, міністр оборони, прем'єр-міністр) Юрій Єхануров у редакції «ДТ»

Вони згадали, що один з останніх текстів Алли Єрьоменко вийшов в ZN.ua у страшному березні 2022-го. Тоді вона взялася волонтерити в Червоному Хресті і під кулями допомагала рятувати мешканців будинку для літніх людей у Дмитрівці, що під Києвом, поблизу Бучі та Ірпеня. Алла надсилала короткі нотатки-почуття і фото, які потім склалися в статтю-свідчення. 

«Її Душа-Всесвіт, ми впевнені, якось трансформується в нашому неосяжному й нез’ясовному просторі й продовжуватиме дихати, любити й відчувати без образ і докорів, як уміла тільки Алла», — кажуть у команді ZN.ua.

Алла Єрьоменко із засновником і багаторічним головним редактором «Дзеркала тижня» Володимиром Мостовим

Алла Єрьоменко народилася 11 лютого 1968 року. Закінчила Київський національний університет імені Тараса Шевченка. У 1997–2020 роках працювала редакторкою відділу економічної/енергетичної безпеки в «Дзеркалі тижня», була експерткою з питань енергетики, а також спеціальною кореспонденткою журналу «ЕнергоБізнес». У неї залишилися мама, брат і племінники.

Колектив «Детектора медіа» висловлює щирі співчуття колегам Алли Єрьоменко, її рідним і близьким та безмежно тужить разом з ними.

Фото: ZN.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY