У Києві викрили блогерку, яка «відбілювала» Медведчука та Стремоусова

У Києві викрили блогерку, яка «відбілювала» Медведчука та Стремоусова

20 Березня 2024
2197
20 Березня 2024
16:04

У Києві викрили блогерку, яка «відбілювала» Медведчука та Стремоусова

2197
Також на Черкащині СБУ викрила місцевого депутата, який публічно виправдовував агресію РФ і «зливав» дані ексрегіоналу-зраднику, який переховується за кордоном.
У Києві викрили блогерку, яка «відбілювала» Медведчука та Стремоусова
У Києві викрили блогерку, яка «відбілювала» Медведчука та Стремоусова

Служба безпеки України повідомила, що викрила шістьох проросійських агітаторів в Україні. Вони виправдовували збройну агресію РФ, героїзували окупантів та закликали до захоплення всієї території України. Про це йдеться у повідомленні пресслужби СБУ.

У Києві, за повідомленням СБУ, викрили блогерку, яка «відбілювала» підривну діяльність екснардепа-зрадника Віктора Медведчука та колаборанта Кирила Стремоусова. Для цього вона використовувала власні сторінки в телеграмі, тіктоці, інстаграмі із загальною аудиторією понад 100 тисяч користувачів.

На Черкащині викрили депутата Чигиринської міськради, який публічно виправдовував воєнні злочини росіян та чекав на захоплення своєї області. За даними слідства, посадовець поширював серед свого оточення антиукраїнські публікації. Контент він брав з прокремлівських інформаційних ресурсів та доповнював його «авторськими» дописами.

Крім того, депутат перебував на прямому зв’язку з екснардепом-зрадником від забороненої Партії регіонів Володимиром Олійником, який переховується за кордоном. У листуваннях з ним депутат повідомляв дезінформацію, якою дискредитував українських воїнів, та збирав для нього дані про настрої населення на Черкащині.

Також затримано ще одного мешканця Черкащини, який поширював заклики до збройного захоплення державної влади в Україні. Щоб розповсюдити ворожу агітацію, він створив декілька телеграм- і фейсбук-спільнот та адміністрував ютуб-канал.

На Дніпропетровщині викрили двох проросійських агітаторів. Один з них — колишній правоохоронець, який вихваляв бойовиків окупаційних угруповань РФ. Інший — мешканець Новомосковська, який на особистій сторінці в соцмережі поширював фейки про Сили оборони.

На Донеччині затримано жителя прифронтового району, який закликав бомбардувати Київ та героїзував бойовиків російського угруповання «Ахмат».

Наразі слідчі Служби безпеки України повідомили фігурантам про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2197
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду