СБУ за рік виявила в Україні 47 російських агентурних мереж

СБУ за рік виявила в Україні 47 російських агентурних мереж

26 Лютого 2024
454
26 Лютого 2024
09:16

СБУ за рік виявила в Україні 47 російських агентурних мереж

454
Загалом з початку повномасштабного вторгнення затримали й оголосили підозру понад 2 тисячам держзрадників і приблизно 5 тисячам колаборантів.
СБУ за рік виявила в Україні 47 російських агентурних мереж
СБУ за рік виявила в Україні 47 російських агентурних мереж

Протягом 2023 року Служба безпеки України виявила 47 російських агентурних мереж, які за вказівкою російських спецслужб готували диверсії та ракетні удари по Україні. Про це повідомив голова СБУ Василь Малюк під час форуму «Україна. Рік 2024» 25 лютого.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення, за словами голови СБУ, затримали й оголосили підозру понад 2 тисячам держзрадників і приблизно 5 тисячам колаборантів.

За словами Малюка, СБУ націлена на виявлення саме груп ворожих агентів та зрадників, а не на поодинокі затримання. Для цього правоохоронці використовують досвід боротьби з організованою злочинністю. «Ця робота триває. Попереду багато сюрпризів і, повірте мені, ворог не пройде повз нас», — сказав голова СБУ.

Найбільшу агентурну мережу, за словами Малюка, виявили в Миколаївській області, до неї входили 13 осіб.

Крім того, голова СБУ розповів про трьох мешканців Чернігівської та Київської областей, які за завданням російської ФСБ готували вогневе ураження ППО Patriot. Їх затримали перед виконанням цих завдань, коли вони вже монтували ударні БПЛА і навіть пройшли курси операторів дронів.

Крім того, у Дніпрі затримали агентурну мережу з восьми осіб під назвою «Серб», яка працювала на розвідку Росії. За словами Малюка, вони збирали й передавали ворогові велику кількість інформації, організовували ракетні обстріли, зокрема, удар по багатоповерховому житловому будинку.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
454
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду