Ексрепортерка позивається на CNN за несправедливе звільнення та расову дискримінацію

Ексрепортерка позивається на CNN за несправедливе звільнення та расову дискримінацію

10 Липня 2023
1277

Ексрепортерка позивається на CNN за несправедливе звільнення та расову дискримінацію

1277
Сайма Мохсін стверджує, що канал не надав їй підтримки після серйозного поранення під час робочого завдання в Ізраїлі та не ставив її ведучою в студії, кажучи, що в неї «невідповідна зовнішність».
Ексрепортерка позивається на CNN за несправедливе звільнення та расову дискримінацію
Ексрепортерка позивається на CNN за несправедливе звільнення та расову дискримінацію

Колишня репортерка CNN Сайма Мохсін подала до суду на телекомпанію через несправедливе звільнення, расову та гендерну дискримінацію. Вона стверджує, що канал не надав їй підтримки після серйозних поранень, якихі вона зазнала під час виконання завдання в Ізраїлі, та волів надавати ефір «білим американцям», кажучи, що в неї «невідповідна зовнішність». Про це повідомляє The Guardian.

Британсько-пакистанська журналістка Сайма Мохсін отримала інвалідність після нещасного випадку в 2014 році під час репортажу з Єрусалиму про ізраїльсько-палестинський конфлікт. Її оператор наїхав автомобілем їй на ногу, спричинивши серйозне пошкодження тканин, через що журналістка не могла сидіти, стояти, ходити та працювати повний робочий день.

Мохсін стверджує, що після інциденту вона звернулась до CNN по альтернативні зобов’язання та підтримку для реабілітації, але канал відмовив. Вона також стверджує, що просила телеканал перевести її на роль ведучої в студії, щоб скоротити кількість часу, витраченого на подорожі, але їй сказали, що «ви не маєте того вигляду, який ми шукаємо». Через три роки канал розірвав з нею контракт.

«Я наполегливо працювала, щоб стати міжнародною кореспонденткою, і мені подобалася робота на CNN. Я багато разів ризикувала своїм життям, виконуючи завдання для CNN, вірячи, що вони мене підтримають. Вони цього не зробили», — сказала Мохсін.

Крім того, у своєму позові Мохсін звинувачує канал у расовій дискримінації та дискримінації за інвалідністю, а також гендерній різниці в оплаті праці. Вона стверджує, що її відмовлялись випускати в ефір, навіть коли вона була готова до прямого включення, а менеджери надавали перевагу білим американським кореспондентам.

Guardian пише, що CNN відмовився коментувати ці звинувачення. Телекомпанія відкидає позов на територіальних підставах, стверджуючи, що за умовами контракту Мохсін не має права подавати позов у Лондоні.

Фото: Saima Mohsin / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1277
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду