detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
18.03.2024 18:31
Шведська журналістка під час ефіру розважальної програми назвала українських біженок повіями
Шведська журналістка під час ефіру розважальної програми назвала українських біженок повіями
Посольство України у Швеції відреагувало на коментар журналістки шоу IFS Елаф Алі та закликало її публічно попросити вибачення в українок.

У Швеції журналістка Елаф Алі під час ефіру розважальної програми IFS («Іммігранти для шведів») назвала біженок з України повіями. Про це повідомило Divoche.media.

Відповідаючи на запитання ведучого «Яка група іммігрантів отримала найбільше дозволів на проживання у Швеції у 2022 році», Елаф Алі сказала, що це були українки.

«Вони блондинки і блакитноокі, тому ви не помічаєте їхньої присутності, крім як у борделях», — додала жінка.

Посольство України у Швеції відреагувало на її коментар та закликало публічно перепросити: «Вважаємо такі висловлення глибоко образливими та абсолютно неприйнятними, враховуючи обставини повномасштабної російської військової агресії проти України, яка змусила українських жінок рятувати своє життя та життя своїх дітей за кордоном. Закликаємо журналістку Елаф Алі до публічного вибачення, а керівництво каналу SVT — вжити необхідних заходів для унеможливлення подібних ситуацій у майбутньому».

Невдовзі Елаф Алі написала в X, що «українці надзвичайно злі й бомбардують мене в Instagram і тут», а також що «божевільною є думка, що група людей (українців. — Ред.) має імунітет щодо жартів над ними». Вона також назвала обурених її словами людей «нечесними та лицемірними, які вдають, що піклуються про жінок».

Hej ni ohederliga och hycklande personer som låtsats bry er om kvinnor. Ni är ”arga” på en beskrivning av verkligheten, i ett humorprogram, men inte över att det sker – eller på männen som köper sex? Absolut. Hoppas ni mår bättre efter ni fått spy ut er vidriga rasism. pic.twitter.com/jOwTlA3ElU

— elaf ali (@ElafAli__) March 17, 2024

На сайті шведського телеканалу SVT також опублікували відповідь програмної менеджерки мовника Крістіни Гілл на заклик посольства України вжити заходів.

«Звичайно, ми цього не робитимемо. Сказане в програмі — в рамках свободи слова. Це програма, яка обігрує стереотипи щодо національностей, які ми, можливо, не звикли чути у Швеції, і перетворює їх на гумор», — заявила вона.

Нагадаємо, в лютому до схожого «жарту» щодо українських жінок вдалася Меган Фокс. Американська акторка опублікувала на своїй сторінці в інстаграмі фотографію, зроблену на вечірці в Лас-Вегасі, де вона відпочивала разом зі співачкою Тейлор Свіфт. Коментуючи невдалий ракурс на світлині, Фокс написала, що виглядає, як «українська надувна лялька».

«Виявляється, це була всього лише тіньова фотографія з мобільного телефону, де я виглядала як українська надувна лялька. Насправді я виглядаю, як одна з тих супердорогих силіконових секс-ляльок, які можна купити тільки в Японії», — йшлося в дописі.

На світлині — шведська журналістка Елаф Алі

Фото: скриншот

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY