Метою російських фейків є дестабілізація відносин у Східній Європі  — Зеленський

Метою російських фейків є дестабілізація відносин у Східній Європі — Зеленський

29 Квітня 2022
1394
29 Квітня 2022
23:23

Метою російських фейків є дестабілізація відносин у Східній Європі — Зеленський

1394
Президент прокоментував заяву голови російської розвідки Сергія Наришкіна про нібито плани Польщі захопити Західну Україну.
Метою російських фейків є дестабілізація відносин у Східній Європі  — Зеленський
Метою російських фейків є дестабілізація відносин у Східній Європі  — Зеленський

Президент України Володимир Зеленський сказав, що не реагує на фейки від російських політиків. Про це він сказав під час пресконференції для польських журналістів у Києві.

Кореспондент попросив Зеленського прокоментувати заяву голови російської розвідки Сергія Наришкіна про нібито плани Польщі ввести війська в західні області України і встановити над ними військовий і політичний контроль.

Президент сказав, що на такі повідомлення під час війни він вже не відволікається.

«Такі сигнали, як їх ракети, які сіють паніку… Це ті самі інформаційні ракети. Інформаційне слово, інформаційна атака сьогодні не слабкіша, ніж ракетна атака. Вона так само забирає репутацію у держави чи у людини, і сіє розбрат», — сказав Зеленський.

Він переконаний: російські фейки є спробою посварити Україну із союзниками у Європі.

«Це спрямовано на те, щоб була дестабілізація. Щоб Європейський Союз або країни Східної Європи були роз’єднані. Щоб не було отієї міцності. Міцність проявляється у допомозі зброєю, у гуманітарній допомозі, в прийнятті біженців. Сьогодні це санкційна допомога, коли ми об’єднані в тому щоби бити, давати відсіч у всьому тому, що коїть Росія», — додав президент.

Під час пресконференції Володимир Зеленський подякував польському народу та президенту країни Анджею Дуді за підтримку України, гостинність і надання допомоги без зволікань.

Пресконференція за участі польських ЗМІ та президента відбулася 29 квітня у Києві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1394
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду