detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
13.03.2024 11:44
ГУР: Кремль активізує інформаційні атаки на Україну напередодні «виборів» Путіна
ГУР: Кремль активізує інформаційні атаки на Україну напередодні «виборів» Путіна
За допомогою інформаційної операції «Перун» Москва розраховує дестабілізувати ситуацію в Україні та підірвати підтримку країни західними партнерами.

Російські пропагандисти продовжують активну фазу інформаційної операції «Перун», яка спрямована проти України. Про це заявляють у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Операція спрямована на дестабілізацію політичної ситуації в Україні та країнах Заходу і створення умов для «вирішення завдань» так званої «СВО», йдеться у повідомленні ГУР.

Окрім цього, за даними української розвідки, проведення операції «Перун» відбувається і на тимчасово окупованих територіях України та у більшості регіонів Росії. До участі в ній залучаються підрозділи Росгвардії та шпигуни ГРУ РФ.

Пропагандисти Кремля дають вказівки шпигунам здійснювати заходи:

«За методичкою, спецслужби Кремля мають розповідати про події в Україні у першій половині 2024 року, використовуючи як уже давно відомі, так і щойно вигадані фейкові наративи: про начебто планування державного перевороту в Києві, звинувачення України у початку бойових дій на Донбасі, масовому вбивстві проросійських активістів у Одесі», — пояснили українські розвідники.

В ГУР додали, що піком активізації пропагандистських заходів визначено 17 березня, коли в РФ пройдуть так звані вибори президента. Завершення операції «Перун» окупанти планують до 30 червня нинішнього року.

Раніше Головне управління розвідки Міністерства оборони України повідомляло про початок активної фази антиукраїнської інформаційної операції «Перун», до участі в якій росіяни мають намір залучити іноземних журналістів.

Читайте також:

Фото: ГУР / телеграм

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY