Таміла Ташева: 10 років тому Росія розпочала війну проти України із захоплення Криму

Таміла Ташева: 10 років тому Росія розпочала війну проти України із захоплення Криму

26 Лютого 2024
1007
26 Лютого 2024
12:48

Таміла Ташева: 10 років тому Росія розпочала війну проти України із захоплення Криму

1007
Сьогодні в Україні відзначають День спротиву окупації Криму. Постійна представниця Президента в АРК у своєму зверненні нагадала, що саме в цей день у 2014 році в Сімферополі відбулася найбільша акція спротиву діям російських окупантів.
Таміла Ташева: 10 років тому Росія розпочала війну проти України із захоплення Криму
Таміла Ташева: 10 років тому Росія розпочала війну проти України із захоплення Криму

Сьогодні, 26 лютого, в Україні відзначають День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Постійна Представниця Президента в АРК Таміла Ташева у своєму зверненні нагадала, що Росія розпочала війну проти України саме із захоплення українського півострова, а також подякувала тим, хто протягом десяти років чинить опір російським окупантам.

26 лютого 2014 року близько 15 тисяч активістів вийшли з державними та кримськотатарськими прапорами під стіни Верховної Ради Криму, щоб підтримати територіальну цілісність України. Проросійські сили атакували учасників акції, згодом через переслідування її ініціатори та багато хто з активістів були змушені покинути півострів або ж опинялися за ґратами.

«Окупанти прагнули показати світові, ніби жителі Криму активно підтримували Росію, але ця “легенда” була розбита спротивом українських громадян. Брехня про те, що у Криму всі підтримують так зване “возз’єднання”, була спростована свідченнями тих, хто спостерігав, як через контрольовану російськими військовими паромну переправу на територію півострова з Росії прибували десятки автобусів з невідомими особами, яких згодом бачили на проросійських маршах та акціях.

Найбільший вияв спротиву відбувся саме 26-го лютого, але на цьому він не закінчився. Це був лише початок», — ідеться у зверненні Таміли Ташевої.

Читайте також:

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав про те, що уряд готує постанови, які дозволять змінити назви населених пунктів Криму ще до деокупації.

Керівник відділу інформаційного забезпечення Представництва Президента України в Республіці Крим Євген Бондаренко заявив, що період когнітивної деокупації Криму займе від десяти років до одного покоління. Він зазначив, що після деокупації людей потрібно буде повертати до українського соціально-політичного простору, до культурного простору, а також доносити інформацію про те, якою є Україна та як вона змінилася за ці роки.

Фото: «Укрінформ»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1007
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду