Шарій заявив, що на нього в Іспанії здійснили замах

Шарій заявив, що на нього в Іспанії здійснили замах

6 Березня 2024
903
6 Березня 2024
11:33

Шарій заявив, що на нього в Іспанії здійснили замах

903
Підсанкційний проросійський блогер заявив, начебто його з дружиною, коли вони перебували в автівці, невідомий чоловік намагався вбити з автомата з глушником.
Шарій заявив, що на нього в Іспанії здійснили замах
Шарій заявив, що на нього в Іспанії здійснили замах

Проросійський блогер Анатолій Шарій заявив, що на нього в Іспанії здійснили напад із застосуванням автоматичної зброї. Про це він написав у своєму телеграм-каналі сьогодні, 6 березня, о 10:30.

«Щойно в Іспанії відбувся напад на мою машину з використанням автоматичної зброї», — написав Шарій.

Він стверджує, начебто його з дружиною намагалися вбити з автомата з глушником. За його словами, напад нібито здійснив один чоловік. Ще один, як каже Шарій, стежив за його пересуванням.

Шарій заявив, що менш ніж тиждень тому іспанські правоохоронці отримали інформацію про підготовку замаху на нього. За його словами, силовики Іспанії начебто знають на прізвища і в обличчя тих, хто готував напад.

Цю інформацію Шарій повідомив у короткому відеоролику, сидячи в авто та з легкою усмішкою на обличчі.

Відзначимо, ще за шість хвилин до повідомлення про нібито замах Шарій у своєму телеграмі поширив допис на політичну тему, де піддав сумніву євроінтеграцію України.

Нагадаємо, в ніч на 24 жовтня 2023 року в Іспанії невідомі закидали будинок Шарія «коктейлями Молотова». За даними іспанського видання elDiario, напад стався після його «розслідування» про нібито наркобізнес в Україні та Європі.

З 2019 року Шарій разом з дружиною, проросійською пропагандисткою Ольгою Шарій, живе в Іспанії у містечку Рода-де-Бара. В Україні проти Шарія запроваджені санкції, він оголошений у розшук. 

Ще в лютому 2021 року СБУ повідомила про підозру Анатолію Шарію за двома статтями Кримінального кодексу — державна зрада та порушення рівноправності громадян за їхньою расовою, національною, релігійною чи іншою належністю. У липні 2023-го обвинувальні акти проти Шарія скерували до суду.

За твердженням СБУ, з 2012 року Шарій сприяв державним та неурядовим структурам РФ у проведенні спеціальних інформаційних операцій через соціальні мережі, електронні ЗМІ та російські телеканали. Сам Шарій вважає це рішення «чистою політикою».  

У липні 2023 року СБУ оголосила Шарію ще одну підозру — спецслужба виявила факти інформаційно-підривної діяльності Анатолія Шарія, яку він проводив на виконання завдань російських спецслужб. Слідчі СБУ встановили, що пропагандист брав участь у підготовці і поширенні постановних відеороликів, де окупанти допитують українських полонених. 

Читайте також:

 

Фото: Анатолій Шарій / фото з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
903
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду