detector.media
Ольга Чорна
«Детектор медіа»
01.03.2024 18:58
Журналістка Леся Падалка повернулася до команди видання LB.ua
Журналістка Леся Падалка повернулася до команди видання LB.ua
Медійниця висвітлюватиме життя Києва та діяльність столичної влади.

Журналістка Леся Падалка, яка з 2015-го по 2020 рік уже працювала в LB.ua, повернулась у видання. Про це повідомила шефредакторка медіа Соня Кошкіна, написавши у фейсбуку: «Київрада, що ти там, спиш? Не варто. Леся Падалка повернулась в команду Lb.ua. І тепер у нас знов буде багато про Київ. І не тільки. Так шо столичним чиновникам — приготуватися»

Заступниця головреда Lb.ua Вікторія Гуерра також присвятила цій події допис, у якому йдеться: «Цієї весни ми святкуємо повернення до команди LB.ua суперпрофесійної оглядачки Лесі Падалки. Її уважний та прискіпливий погляд буде спрямовано в першу чергу на київську тематику. Так що для Хрещатика,36 це сумна новина, а для качечок і озер, звісно, хороша»

Леся Падалка, серед місць роботи якої були й інші видання, а також організація Transparency International Ukraine (проєкт Dozorro), у розмові з «Детектором медіа» повідомила подробиці: «Як журналіст я вже декілька років спеціалізуюся на київській тематиці, в якій мене цікавлять передусім прозорі правила гри всіх структур міської влади та її взаємодія із громадою. Почавши раз розслідувати ці теми, я досі не можу зупинитися».

За словами медійниці, Київ та діяльність владних структур столиці продукують дуже багато тем для небайдужих журналістів, а особливо розслідувачів. І ці теми не так ретельно досліджуються, як, наприклад, ті, що пов’язані з діяльністю центральних органів влади. «Тому я робитиму те, що і робила й раніше — на прикладі конкретних кейсів показуватиму, як у нас все працює у столиці і що варто змінювати», — розповіла Леся Падалка.

Стаття «“Стадіони майбутнього”. Як у Києві за три роки не змогли відремонтувати два стадіони за 87 млн грн» була матеріалом, з якого Падалка починала свою розслідувальницьку діяльність, пов'язану з Києвом, в Lb.ua. А після її статті «Soft power, або Як я стала головною по качечках» Лесю стали сприймати як свою київські активісти, які борються проти знищення столичних водойм.

Раніше «ДМ» повідомляв про те, що єпископ Івано-Франківський і Коломийський УПЦ МП Никита (Сторожук) подав до суду на видання LB.ua через поширення інформації про те, що співробітники СБУ під час безпекових заходів заскочили його в момент близькості з 17-річним хористом. Він називає цю інформацію наклепом.

Також ми писали про те, що в чеському видавництві Jota вийшла книга «Україна: особисті свідчення та геополітичні причини російсько-української війни», яку журналістка, шефредакторка LB.ua Соня Кошкіна написала у співавторстві з Радомиром Мокриком, істориком, культурологом, науковим працівником Інституту східноєвропейських студій Карлового університету в Празі.

Фото надане Лесею Падалкою

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY