На фронті загинув випускник Ukrainian Film School та імпроактор Микола Алексик

На фронті загинув випускник Ukrainian Film School та імпроактор Микола Алексик

3 Січня 2024
17753

На фронті загинув випускник Ukrainian Film School та імпроактор Микола Алексик

17753
Микола був творчою людиною, захоплювався кінематографом, виступав в імпротеатрі, писав вірші та грав на гітарі.
На фронті загинув випускник Ukrainian Film School та імпроактор Микола Алексик
На фронті загинув випускник Ukrainian Film School та імпроактор Микола Алексик

На війні загинув випускник кіношколи Ukrainian Film School, актор Improv-театру у Львові Микола Алексик. Про це повідомляється на сайті Державного агентства України з питань кіно та на фейсбук-сторінці Ukrainian Film School.

Микола був випускником продюсерської річної програми Ukrainian Film School, був творчою людиною, захоплювався кінематографом, писав вірші та грав на гітарі.

«Микола залишив незгладимий слід не лише в кіномистецтві, а й у серцях тих, хто цінував його мужність і самовідданість. Висловлюємо глибокі співчуття його родині — мамі та бабусі. Нехай пам’ять про Миколу будить у нас гордість за його подвиг і надихає на мирне майбутнє», — написали в  Ukrainian Film School.

Крім того, Микола закінчив «Майстерню Impro театру», брав участь у двох Львівських impro-фестинах як імпроактор та ведучий. 

Як повідомляє львівський портал «Твоє місто», Микола Алексик народився в селі Великі Ком’яти на Закарпатті, але у 2-річному віці разом з мамою переїхав до Львова.

Обожнював подорожувати і відвідувати нові місця, а особливо любив відпочивати в Карпатах. За словами рідних, «Микола Алексик, як і дідусь, завжди шукав себе та істину».

Микола став добровольцем із початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Він служив у складі 12-ї бригади спеціального призначення «Азов» Національної гвардії України на південному та східному напрямках.

Микола Алексик загинув у бою в Серебрянському лісі в Луганській області 16 грудня 2023 року. Його поховали 1 січня на військовому кладовищі Личаківського цвинтаря.

У Миколи Алексика залишилися мама і бабуся. Його дідусь Андрій Алексик був оперним співаком, головою Львівського відділення Спілки театральних діячів України та членом художньої ради Львівського оперного театру.

Фото: Микола Алексик / фейсбук, «Майстерня Impro театру»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17753
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду