detector.media
Марина Баранівська
«Детектор медіа»
26.02.2024 12:48
Таміла Ташева: 10 років тому Росія розпочала війну проти України із захоплення Криму
Таміла Ташева: 10 років тому Росія розпочала війну проти України із захоплення Криму
Сьогодні в Україні відзначають День спротиву окупації Криму. Постійна представниця Президента в АРК у своєму зверненні нагадала, що саме в цей день у 2014 році в Сімферополі відбулася найбільша акція спротиву діям російських окупантів.

Сьогодні, 26 лютого, в Україні відзначають День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Постійна Представниця Президента в АРК Таміла Ташева у своєму зверненні нагадала, що Росія розпочала війну проти України саме із захоплення українського півострова, а також подякувала тим, хто протягом десяти років чинить опір російським окупантам.

26 лютого 2014 року близько 15 тисяч активістів вийшли з державними та кримськотатарськими прапорами під стіни Верховної Ради Криму, щоб підтримати територіальну цілісність України. Проросійські сили атакували учасників акції, згодом через переслідування її ініціатори та багато хто з активістів були змушені покинути півострів або ж опинялися за ґратами.

«Окупанти прагнули показати світові, ніби жителі Криму активно підтримували Росію, але ця “легенда” була розбита спротивом українських громадян. Брехня про те, що у Криму всі підтримують так зване “возз’єднання”, була спростована свідченнями тих, хто спостерігав, як через контрольовану російськими військовими паромну переправу на територію півострова з Росії прибували десятки автобусів з невідомими особами, яких згодом бачили на проросійських маршах та акціях.

Найбільший вияв спротиву відбувся саме 26-го лютого, але на цьому він не закінчився. Це був лише початок», — ідеться у зверненні Таміли Ташевої.

Читайте також:

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» писав про те, що уряд готує постанови, які дозволять змінити назви населених пунктів Криму ще до деокупації.

Керівник відділу інформаційного забезпечення Представництва Президента України в Республіці Крим Євген Бондаренко заявив, що період когнітивної деокупації Криму займе від десяти років до одного покоління. Він зазначив, що після деокупації людей потрібно буде повертати до українського соціально-політичного простору, до культурного простору, а також доносити інформацію про те, якою є Україна та як вона змінилася за ці роки.

Фото: «Укрінформ»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY