Головний канал Австрії покаже благодійний концерт на підтримку України

Головний канал Австрії покаже благодійний концерт на підтримку України

22 Лютого 2024
571
22 Лютого 2024
13:09

Головний канал Австрії покаже благодійний концерт на підтримку України

571
На концерті виступили відомі австрійські та українські виконавці, зокрема Джамала, Злата Огнєвіч і Тіна Кароль. Під час показу концерту глядачів закликатимуть здійснити пожертви.
Головний канал Австрії покаже благодійний концерт на підтримку України
Головний канал Австрії покаже благодійний концерт на підтримку України

У Відні ввечері 21 лютого пройшов великий благодійний концерт «Об'єднані заради України» за участі популярних австрійських та українських виконавців. Зйомки концерту проводив суспільний мовник Австрії ORF, який покаже його основні моменти в етері ввечері 23 лютого.

Як повідомляє «Укрінформ», під час показу концерту у п’ятницю ввечері також будуть вставки із закликом здійснити пожертви.

Концерт пройшов у спортивно-концертному комплексі Wiener Stadthalle, його відвідали приблизно 10 тисяч осіб.

Концерт організований у співпраці між суспільним телерадіомовником Австрії ORF та організацією «Все для України» для потреб благодійної ініціативи «Nachbar in Not» («Сусід у біді»), яка з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну допомагає українцям. Вхід на концерт був вільний, але з можливістю здійснити пожертви на підтримку українців.

На сцені виступили австрійські виконавці та гурти Торштайн Айнарсон, King & Potter, Іна Реґен, Alle Achtung та Анна-Софі.

Україну представляли переможниця «Євробачення» Джамала, Злата Огнєвіч і Тіна Кароль.

На початку концерту зі словами вдячності до австрійців виступив посол України в Австрії Василь Химинець. На відкритті також виступив віцеканцлер Австрії Вернер Коґлер, який назвав благодійний концерт «потужним знаком солідарності з Україною». «Ми, як федеральний уряд Австрії, стоїмо на боці України від початку цієї незаконної агресивної війни. Ми не поступимося. Ми хочемо і ми будемо захищати нашу та вашу демократію. І вечори як цей є дуже потужним сигналом надії», — сказав він.

«Ми раді, що можемо допомогти людям, які потребують допомоги, за допомогою цього благодійного концерту. Поєднання зірок з України та австрійських зірок демонструє солідарність заради доброї справи», — сказав керівник розважальних програм ORF Мартін Гастінґер.

Як пише «Укрінформ», австрійську ініціативу «Nachbar in Not» започаткував 32 роки тому суспільний мовник Австрії ORF разом із благодійною організацією «Карітас» та Червоним Хрестом з метою допомоги нужденним людям у колишній Югославії. Сьогодні вона надає допомогу при гуманітарних кризах у різних країнах, зокрема в Україні протягом останніх двох років. На сьогодні в рамках ініціативи для підтримки українців зібрали понад 101 млн євро, з них 59,4 млн від громадян та майже 42 млн євро від державного фонду.

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
571
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду