detector.media
Валерія Буняк
17.02.2024 14:43
На Мюнхенській конференції з безпеки презентували виставку «Вирішуючи твоє майбутнє»
На Мюнхенській конференції з безпеки презентували виставку «Вирішуючи твоє майбутнє»
До експозиції ввійшли роботи сучасних українських художників: фільм-відеощоденник про боротьбу України від початку російського вторгення, оновлена карта та статистика російських воєнних злочинів, а також багатоканальне відео про незаконно вивезених в Росію українських дітей, яких вдалося повернути додому.

У Німеччині з нагоди відкриття Мюнхенської конференції з безпеки 16 лютого презентували виставку Deciding Your Tomorrow / «Вирішуючи твоє майбутнє», яка зображує Україну в умовах війни через серію відеопортетів та історій. Про це повідомила пресслужба Фонду Віктора Пінчука, який організував експозицію у співпраці з Офісом президента.

Як пояснюють автори ініціативи, «Вирішуючи твоє майбутнє» — це візуальний та інтелектуальний досвід, що занурює в атмосферу життя під час війни та пропонує можливість переосмислити те, що стоїть на кону в Україні. До експозиції ввійшли роботи сучасних українських художників.

Зокрема, Олексій Сай у своєму фільмі зображує плин часу, згадуючи кожен день боротьби України від початку повномасштабного російського вторгнення.

«Це вражаючий і зворушливий відеощоденник того, як народ Україні виборює свободу, зазнає втрат і здобуває перемоги», — йдеться в релізі. 

Роботу доповнює кураторська підбірка відео з TikTok, де українці, попри постійну загрозу обстрілів, відважуються жити власним життям. На виставці також представлена оновлена карта та статистика російських воєнних злочинів в Україні.

Іншою частиною виставки є багатоканальне відео художників Яреми Малащука та Романа Хімея, яке зображує відеопортрети незаконно вивезених в Росію українських дітей, яких вдалося повернути додому.

«Ця робота має на меті привернути увагу світової спільноти до систематичних воєнних злочинів, які Росія скоює в Україні. Водночас своєю відеороботою художники вшановують усіх дітей в Україні, які живуть під постійним ризиком викрадення з власного дому», — зазначили автори ініціативи.

Учасники MSC можуть відвідати експозицію до 18 лютого 2024 року в готелі Rosewood, за адресою: Kardinal-Faulhaber-Straße 1, Munich.

Зазначимо, що головними темами 60-тої ювілейної Мюнхенської безпекової конференції, яка триватиме до 18 лютого, є війни в Ізраїлі та Україні, світова безпекова криза, збройні конфлікти, проблеми міграції, клімат, розвиток новітніх технологій.

Учасниками події є лідери кількох десятків держав і урядів, парламентcькі делегації, міністри оборони та закордонних справ, очільники міжнародних організацій, науковці, експерти, представники громадянського суспільства та лідери бізнесу.

Фото: пресслужба Фонду Віктора Пінчука

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY