СБУ заочно оголосила підозру Таїсії Повалій. Їй загрожує до 12 років тюрми

СБУ заочно оголосила підозру Таїсії Повалій. Їй загрожує до 12 років тюрми

15 Лютого 2024
1160
15 Лютого 2024
12:15

СБУ заочно оголосила підозру Таїсії Повалій. Їй загрожує до 12 років тюрми

1160
Підозру оголошено за трьома статтями: колабораційна діяльність, публічні заклики до агресивної війни та виправдовування збройної агресії Росії.
СБУ заочно оголосила підозру Таїсії Повалій. Їй загрожує до 12 років тюрми
СБУ заочно оголосила підозру Таїсії Повалій. Їй загрожує до 12 років тюрми

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру співачці та колишній народній депутатці Таїсії Повалій, яка виправдовувала агресивну війну Росії та закликала захопити всю територію України. Про це повідомила пресслужба СБУ.

Як повідомляє спецслужба, напередодні повномасштабного вторгнення Росії Повалій виїхала до РФ, де отримала російське громадянство та публічно підтримала Кремль.

В інтерв’ю московському інтернет-виданню вона вихваляла Путіна та закликала до захоплення всієї території України. Також Повалій намагалася дискредитувати українських захисників, які брали участь у боях за Київ.

У вересні 2023 року на запрошення ватажка угруповання «ЛНР» Леоніда Пасічника Повалій виступила на концерті в тимчасово окупованому Луганську. Тоді прямо зі сцени вона висловилася на підтримку окупантів та героїзувала їхню учать у війні проти України.

Експертиза підтвердила факти підривної діяльності Повалій на користь Росії. Слідчі Служби безпеки заочно повідомили співачці про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • колабораційна діяльність (ч. 6 ст. 111-1);
  • публічні заклики до агресивної війни (ст. 436);
  • виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 436-2).

Оскільки зловмисниця перебуває на території Росії, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за вчинені злочини, додали в СБУ. Як пише hromadske, в разі затримання їй загрожує до 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, ще в жовтні 2022 року артистки українського походження, які живуть та виступають у Росії — Ані Лорак, Таїсія Повалій та Анна Сєдокова — потрапили під санкції Ради національної безпеки та оборони України.

Фото: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1160
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду