Пропагандистці з Криму повідомили про підозру у виправдовуванні агресії Росії

Пропагандистці з Криму повідомили про підозру у виправдовуванні агресії Росії

29 Січня 2024
4010
29 Січня 2024
18:36

Пропагандистці з Криму повідомили про підозру у виправдовуванні агресії Росії

4010
За даними правоохоронців, головна редакторка пропагандистського інформаційного агентства «Крим сьогодні» у своїх виступах підтримує незаконні дії окупантів та поширює російські наративи про нібито «повернення додому» українських територій.
Пропагандистці з Криму повідомили про підозру у виправдовуванні агресії Росії
Пропагандистці з Криму повідомили про підозру у виправдовуванні агресії Росії

Прокуратура АР Крим повідомила про підозру окупаційній посадовиці та головній редакторці пропагандистського інформаційного агентства «Крим сьогодні» в публічному виправдовуванні агресії Росії проти України. Про це йдеться на сайті прокуратури.

За даними правоохоронців, після окупації півострова підозрювана почала співпрацювати з ворогом, а зараз обіймає окупаційні посади головної редакторки «Крим сьогодні», голови ради «Української громади Криму» та заступниці голови Комітету із законодавства Державної Ради РК.

«Після повномасштабного вторгнення Росії підозрювана неодноразово виступала у пропагандистських засобах масової інформації держави-агресора. Зокрема, у своїх виступах вона підтримувала незаконні дії окупантів та поширювала російські наративи про "повернення додому" українських територій. Також підозрювана наголошувала, що, як виявляється, Україна "загниває у націоналізмі та пригніченні російськомовного населення"», — повідомили в Прокуратурі АР Крим. 

Жінці оголосили підозру в публічному виправдовуванні дій держави-агресора (ч. 3 ст. 436-2 та ч. 6 ст. 111-1 КК України). Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Раніше СБУ оголосила про підозру в колабораціонізмі 19-річному мешканцю окупованого Маріуполя Олександру Якимцю, який працює кореспондентом окупаційного телеканалу «Мариуполь 24».

Крім того, про підозру в колабораціонізмі повідомили редакторці пропагандистської газети «Панорама» Тетяні Третьяковій. За даними правоохоронців, після захоплення Харцизька Донецької області у 2014 році головна редакторка газети готувала антиукраїнські публікації, а нині популяризує думку про «покращення» життя після приходу російських окупантів.

Фото: Прокуратура АР Крим

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4010
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду