НАМ допоможе п’ятьом комунальним ЗМІ трансформуватись у незалежні публічні медіа

НАМ допоможе п’ятьом комунальним ЗМІ трансформуватись у незалежні публічні медіа

15 Лютого 2024
597
15 Лютого 2024
11:33

НАМ допоможе п’ятьом комунальним ЗМІ трансформуватись у незалежні публічні медіа

597
Участь пропонується компаніям, які є комунальним медіа з часткою власності територіальної громади 100%. Заявки на конкурс приймають до 24 лютого.
НАМ допоможе п’ятьом комунальним ЗМІ трансформуватись у незалежні публічні медіа
НАМ допоможе п’ятьом комунальним ЗМІ трансформуватись у незалежні публічні медіа

Національна асоціація медіа (НАМ) оголошує новий конкурс для комунальних медіа для трансформації їх відповідно до Закону України «Про медіа». Про це НАМ повідомила у пресрелізі.

Асоціація пропонує медіакомпаніям повний супровід на підтримку трансформації. З колективом працюватимуть:

  • юристи, які допоможуть роз’яснити всі деталі реформи засновнику компанії, змінити статутні документи, пройти перереєстрацію, внести зміни до ліцензії, провести конференції з обрання Наглядової ради тощо;
  • спеціалісти з бухгалтерського та податкового обліків, які допоможуть змінити статус комерційного підприємства на некомерційний;
  • консультанти з програмування, які допоможуть розробити нову програмну концепцію, що буде оптимальною для вашої аудиторії, задовольнятиме потреби громади і враховуватиме вимоги законодавства та умови ліцензії.

«За 6 місяців роботи ми  разом перебудуємо медіа на таке, яке відповідатиме вимогам українського законодавства, буде незалежним і зможе успішно працювати на розвиток власної  громади. Ми пройдемо разом усі стадії реорганізації аж до отримання нових реєстраційних документів», — ідеться в повідомленні.

Участь пропонується компаніям, які є комунальним медіа з часткою власності територіальної громади 100% і готові:

  • стати одним з перших незалежних публічних аудіовізуальних медіа;
  • організовувати зустрічі і консультації з керівництвом територіальної громади;
  • діяти у співпраці з НАМ і надавати всі необхідні документи та їх скановані копії;
  • ділитися отриманим досвідом з колегами і напрацювати разом з НАМ рекомендації та освітні матеріали щодо завдань, з якими доведеться стикнутися вашим колегам під час перетворення.

НАМ обере п’ятьох переможців конкурсу. При їх визначенні враховуватимуться: дата реєстрації комунального підприємства, територія розповсюдження програм медіа, строк дії ліцензії, кількість співробітників медіа, тип мовлення, програмна концепція мовлення, періодичність, час, обсяг мовлення, чи є ретрансляція, населення територіальної громади, балансова вартість активів комунального підприємства, розмір статутного капіталу.

Організатори просять завантажити та заповнити форму і надіслати її разом з усіма необхідними документами на адресу pr@nam.com.ua.

Заявки приймаються з 14 по 24 лютого. Результати конкурсу буде оголошено 28 лютого.

Попередній аналогічний конкурс від НАМ тривав у серпні-вересні 2023 року.

Нагадаємо, 31 березня вступив у дію закон «Про медіа». У зв’язку з цим Національна рада з питань телебачення та радіомовлення надала роз’яснення щодо нового закону. З повним текстом документа можна ознайомитися за посиланням.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
597
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду