detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
14.02.2024 15:24
У Києві затримали блогера, який вів антисемітські стрими з Бабиного Яру
У Києві затримали блогера, який вів антисемітські стрими з Бабиного Яру
Крім того, підозрюваний просував у соцмережах проросійські наративи та заперечував збройну агресію РФ.

Українські правоохоронці припинили протиправну діяльність столичного блогера, який проводив антисемітські стрими в соцмережах та заперечував збройну агресію РФ проти України. Про це повідомляє СБУ

За інформацією Офісу Генерального прокурора, 39-річному киянину вже оголошено підозру. «Підозрюваний на території Парку-меморіалу “Бабин Яр” через власний акаунт в інстаграмі публічно поширив повідомлення та відеозапис, в яких містилися антисемітські висловлювання, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі, ненависті та на приниження національної честі та гідності єврейського народу», — йдеться у повідомленні ОГП.

Фото ОГП

Підозрюваний просував проросійські та антисемітські наративи через публікації і в інших соціальних мережах — фейсбуку, ютубі. Там він також систематично розміщував антиукраїнські відеозаписи і стрими. Зокрема, опублікував відеозапис, у якому демонстрував примірник книги, що містить заклики до насильницької зміни влади.

Крім того, раніше підозрюваний у різних регіонах України проводив антиконституційні акції протесту і чинив опір працівникам правоохоронних органів. 

Обвинувальні акти щодо нього перебувають на розгляді в судах.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що на Полтавщині правоохоронці затримали трьох ворожих агітаторів. Жителі Горішніх Плавнів публічно закликали до захоплення росіянами українських територій, популяризували окупаційні угруповання Росії та виправдовували воєнні злочини окупантів.

Також ми писали про те, що киянин, який готував ворожі удари по позиціях ЗСУ і Нацгвардії, отримав 15-річний термін ув'язнення. Він був учасником агентурної групи ФСБ, яку було знешкоджено восени минулого року. 

Фото: picture-alliance/NurPhoto/S. Kharchenko

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY