Пропагандистка з кримського телеканалу «Міллет» отримала підозру за виправдовування війни в Україні

Пропагандистка з кримського телеканалу «Міллет» отримала підозру за виправдовування війни в Україні

13 Лютого 2024
4635
13 Лютого 2024
16:10

Пропагандистка з кримського телеканалу «Міллет» отримала підозру за виправдовування війни в Україні

4635
За українським законодавством, Айше Шулаковій загрожує 12 років позбавлення волі.
Пропагандистка з кримського телеканалу «Міллет» отримала підозру за виправдовування війни в Україні
Пропагандистка з кримського телеканалу «Міллет» отримала підозру за виправдовування війни в Україні

Прокуратура АР Крим та міста Севастополя повідомила про підозру у виправдовуванні війни в Україні та колабораційній діяльності кореспондентці та ведучій авторської програми пропагандистського кримського телеканалу «Міллет».

Її дії кваліфіковані за ч. 6 ст. 111-1 та ч. 3 ст. 436-2 КК України (колабораційна діяльність та виправдовуванння, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників ). За цими статтями підозрюваній загрожує до 12 років ув'язнення.

У відомстві не вказали ім'я підозрюваної, але Інститут масової інформації повідомляє, що йдеться про ведучу Айше Шулакову. У своїй авторській програмі вона публічно підтримує незаконні дії окупантів, зокрема — щодо повномасштабного вторгнення РФ на територію України, представляючи збройну агресію як «благородну» та «оборонну». 

Пропагандистка систематично просуває російські наративи та сприяє створенню «позитивного ефекту» від вторгнення на територію суверенної й незалежної держави, виправдовуючи в такий спосіб збройну агресію ворога.

У 2023 році Шулакова отримала нагороду «Кореспондент року» в межах дев'ятої щорічної премії «Журналіст року», яку проводить російська влада в окупованому Криму.

Нагадаємо, 1 квітня 2015 року через відсутність реєстрації згідно з російським законодавством припинив роботу  телеканал ATR та інші ЗМІ кримськотатарського медіахолдингу ATR, до якого входили ще дитячий телеканал Lale («Ляле»), радіостанції Meydan («Мейдан») і «Лідер». Напередодні «глава» окупаційної влади Криму Сергій Аксьонов заявив, що «у напіввійськовий час» робота таких телеканалів як кримськотатарський канал ATR неприпустима.

20 липня кримськотатарський телеканал ATR почав мовлення з Києва.

У серпні 2015 року Роскомнагляд видав універсальні ліцензії на мовлення в окупованому Криму прокремлівській кримськотатарській телерадіокомпанії (телеканал «Міллет» і радіостанція «Ветан Седаси»). 1 вересня о 7 ранку телеканал «Міллет» розпочав аналогове та цифрове тестове мовлення. 

Раніше «Детектор медіа» писав про те, що прокуратура АР Крим повідомила про підозру окупаційній посадовиці та головній редакторці пропагандистського інформаційного агентства «Крим сьогодні» в публічному виправдовуванні агресії Росії проти України. 

Крім того, про підозру в колабораціонізмі повідомили редакторці пропагандистської газети «Панорама» Тетяні Третьяковій. За даними правоохоронців, після захоплення Харцизька Донецької області у 2014 році головна редакторка газети готувала антиукраїнські публікації, а нині популяризує думку про «покращення» життя після приходу російських окупантів.

Читайте також: 


На фото — пропагандистка, ведуча телеканалу «Міллет» Айше Шулакова

Фото: YouTube / Millet Channel

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4635
Читайте також
21.01.2024 12:00
Олена Мельникова-Курганова
для «Детектора медіа»
1 834
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду