В Криму звільнили шкільну вчительку за український прапор у соцмережах

В Криму звільнили шкільну вчительку за український прапор у соцмережах

12 Лютого 2024
551
12 Лютого 2024
18:27

В Криму звільнили шкільну вчительку за український прапор у соцмережах

551
Окупаційний суд визнав жительку Джанкойського району винною за статтями про пропаганду «нацистської символіки» та «дискредитацію» армії РФ.
В Криму звільнили шкільну вчительку за український прапор у соцмережах
В Криму звільнили шкільну вчительку за український прапор у соцмережах

У тимчасово окупованому Криму звільнили вчительку середньої школи, яка в одній із соцмереж розмістила зображення прапора та герба України. Про це повідомила правозахисна ініціатива «Трибунал. Кримський епізод».

«Вчительку звільнили за публікації в соцмережі, де висловлюється підтримка Україні та незгода з окупацією Криму. Йдеться про Людмилу Шкоденко із села Переможне Джанкойського району», — розповіли правозахисники.

Телеграм-канал «Кримский СМЕРШ», який є спільнотою донощиків, що вишукує кримчан з проукраїнською позицією і нацьковує на них окупаційних силовиків, опублікував «покаянне» відео, де вчителька «визнала свою провину та зобов’язалася видалити всі елементи, що ганьблять її».

До того ж окупаційний «Джанкойський районний суд» визнав Людмилу Шкоденко винною «у скоєнні правопорушень щодо дискредитації окупаційної армії та розміщення забороненої символіки».

Мешканці села були обурені рішенням про звільнення вчительки, оскільки в школі — гострий дефіцит кадрів.

«Промивати мозок дітям охочих багато, а хто їм знання даватиме, якщо вчителів не вистачає, так ще й останніх звільняють?» — розповіла на умовах анонімності «Кримському епізоду» жителька села Переможне.

Вона додала, що для зняття соціальної напруги окупаційна «влада» району пообіцяла жителям села збудувати спортивний клуб та відновити спортивний майданчик біля школи.

Як відомо, у січні 2024 року міністерство юстиції РФ внесло український тризуб до реєстру «нацистської символіки». Тоді ж на Людмилу склали адміністративні протоколи за статтями про пропаганду «нацистської» символіки та «дискредитацію» армії РФ.

«Звільнення людей через їхні ідеологічні переконання є елементом комплексного переслідування кримчан, які є прихильниками України. Поряд із затриманнями, поширенням публічних даних, відео зізнань, судовими переслідуваннями та іншими формами репресій. У комплексі ця практика є злочином проти людяності», — коментують ситуацію представники ініціативи «Трибунал. Кримський епізод». 

За їхніми словами, серед фігурантів кримінальних проваджень найближчим часом можна буде побачити так званого «суддю» Едуарда Пікула, який виносив «вирок», начальника окупаційного управління освіти Джанкойського району Руслана Головка, який ініціював звільнення вчительки, та директора школи Петра Пташинського, який виконав незаконні дії. 

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що Росія внесла Кримськотатарський ресурсний центр до реєстру «небажаних організацій».

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
551
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду