detector.media
Ольга Чорна
«Детектор медіа»
08.02.2024 17:29
Ursa.Media: В Україні запустили нове онлайн-видання — про екологію і вплив на неї російської агресії
Ursa.Media: В Україні запустили нове онлайн-видання — про екологію і вплив на неї російської агресії
Медіа створили засновниці зоозахисної організації, яка рятує тварин з прифронтових територій.

У четвер, 8 лютого, в Україні з’явилось нове онлайн-медіа, яке писатиме про глобальні проблеми екології, свідоме споживання, вплив російської агресії на довкілля та життя людей у ньому, — Ursa.Media. Про це «Детектор медіа» дізнався з фейсбук-допису медійниці Ярослави Коби, яка заснувала видання разом із продюсеркою івентів Оленою Мачинською.

Кілька років тому вони створили зоозахисну організацію Ursa (Урсою з давніх часів жителі Карпат називали міфічну ведмедицю-покровительку всього живого на планеті), яка активно діє й дотепер, домагаючись законодавчих змін у сфері захисту екології та рятуючи тварин із прифронтових зон.

А навесні 2023 року, маючи великий досвід роботи в ЗМІ, вирішили створити власне медіа, яке відображало б їхні особисті переконання та погляди на світ. «Бо за два роки війни та постійної взаємодії з прифронтовими територіями ми на власні очі побачили та усвідомили масштаби впливу російської агресії на довкілля, і не лише українське. Адже повітря, води та ліси кордонів не мають», — розповіла Ярослава Коба в коментарі «ДМ». 

За словами Ярослави, команда нового медіа, яка складається з 15 медійників, формувалася через внутрішню мотивацію, бажання говорити на теми захисту довкілля та шукати шляхи його збереження. Журналісти Ursa.Media, говорить співзасновниця проєкту, — це свідомі українці, студенти факультету журналістики з різних міст України (Одеси, Харкова, Дніпра, Львова та Києва), об’єднані спільними цінностями. 

«Ми хочемо донести до суспільства одну надважливу річ — не потрібно чекати, поки зміниться світ, змінюй його сам. Похід до супермаркету з торбинкою замість покупки на касі чергового поліетиленового пакету, стерилізація вуличного кота, відмова від косметики, що тестується на тваринах, підпис під петицією проти будівництва курорту в Карпатах, чи встановлення смітника в зоні відпочинку. Це все маленькі, непомітні на перший погляд кроки, на які сьогодні здатен кожен, щоб завтра жити в процвітаючій країні», — пояснила «ДМ» інша співзасновниця медіа — Олена Мачинська.

Головною редакторкою онлайн-видання стане Ярослава Коба, а Олена Мачинська обійме посаду СЕО.

Розробленням дизайну та створенням сайту Ursa.Media займалася команда міжнародної маркетингової агенції Superheroes. Крім сайту, стежити за проєктом можна в інстаграмі, фейсбуці, на ютуб-каналі й телеграм-каналі. 

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Україні запустили медіамережу для моніторингу відбудови «Вікно Відновлення».

Також ми писали про те, що мережа локальних медіа «Район.in.ua» запустила своє перше видання на Кропивниччині.

На фото — команда видання Ursa.Media

Фото Ursa.Media

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY