В Україні з'явилося нове онлайн-медіа про Донеччину та Луганщину «Точка Сходу»

В Україні з'явилося нове онлайн-медіа про Донеччину та Луганщину «Точка Сходу»

22 Січня 2024
1155
22 Січня 2024
19:11

В Україні з'явилося нове онлайн-медіа про Донеччину та Луганщину «Точка Сходу»

1155
За словами медіаменеджерки Анни Овчаренко, основною цільовою аудиторією видання є люди зі сходу й ті, хто «цікавиться долею регіону, захищає рідну землю, волонтерить, відновлює та робить усе можливе не тільки для звільнення всіх територій, а й для пришвидшення перемоги в усіх її можливих аспектах».
В Україні з'явилося нове онлайн-медіа про Донеччину та Луганщину «Точка Сходу»
В Україні з'явилося нове онлайн-медіа про Донеччину та Луганщину «Точка Сходу»

Розпочало роботу нове онлайн-медіа, орієнтоване на жителів сходу України та переселенців з Донецької та Луганської областей, «Точка Сходу». Запуск відбувся 22 січня 2024 року з нагоди Дня Соборності України. 

Медіаменеджерка Анна Овчаренко в розмові з ІМІ пояснила, що ідея створення видання з'явилася через особисте усвідомлення наслідків війни: «Ми знаємо, як це — бути в окупації, під обстрілами, як не мати можливості вільно висловлювати свою думку».

Переважна більшість у поки невеликій редакції — медійники та медійниці зі сходу України. Утім, є декілька членів команди і з Києва. Зокрема, кореспондентом «Точки Сходу» став колишній ведучий та редактор телеканалу «ЧП.Info» Віталій Маргалик

У коментарі «Детектору медіа» він розповів, що вирішив долучитися до команди новоствореного видання, оскільки вважає, що проблеми переселенців нині не достатньо ґрунтовно та регулярно висвітлюються в українському медіапросторі. 

«З командою "Точки Сходу" стався контакт, можна сказати, кохання з першого погляду чи то зідзвону. Я чесно виконав тестове завдання. Редакторам усе сподобалось. Довго не думаючи, ми вирішили почати працювати.

Я корінний киянин, проживаю в Києві. Тож є не зацікавленою особою і можу обʼєктивно та неупереджено поглянути на проблеми переселенців, які зрештою такі самі, як у будь-якого українця. Працюватиму разом з оператором саме з Києва. Я вірю, що все відбувається не просто так. Є якесь внутрішнє відчуття, що це моє і я на своєму місці», — прокоментував Віталій Маргалик.

Фото: фейсбук-сторінка Віталія Маргалика

Команда «Точки Сходу» прагне згуртувати спільноту активних та залучених у розвиток регіону та всієї країни громадян. За словами Анни Овчаренко, основною цільовою аудиторією видання є люди зі сходу й ті, хто «цікавиться долею регіону, захищає рідну землю, волонтерить, відновлює та робить усе можливе не тільки для звільнення всіх територій, а й для пришвидшення перемоги в усіх її можливих аспектах».

Видання висвітлюватиме проблеми та потреби жителів окупованих і прифронтових територій, пошук варіантів розв'язання проблем внутрішньо переміщених осіб, деокупацію та відновлення, історію українського Донбасу, а також здійснюватиме моніторинг дій влади й аналіз розподілу бюджетів і пояснюватиме законопроєкти та їхні можливі наслідки.

Стежити за «Точкою Сходу» можна в TelegramFacebookInstagramYouTube і TikTok.

Фото: «Точка Сходу» / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1155
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду