detector.media
Віра Крайня
«Детектор медіа»
31.01.2024 18:24
«Синтетика»: В Україні з’явився журнал про вплив технологій на життя людей
«Синтетика»: В Україні з’явився журнал про вплив технологій на життя людей
У підготовці першого випуску періодичного видання застосовувались нейромережі, які допомогли створити ілюстрації, автоматизувати процес виконання графіки і навіть вигадати назву журналу.

Сьогодні, 31 січня, стартувало передзамовлення на нове періодичне видання — журнал «Синтетика», який розповідатиме про вплив технологій на життя суспільства. Його видаватиме проєкт Projector Publishing, який спеціалізується на візуальній культурі, технологіях та інноваціях.

Новий журнал, пише інтернет-видання Marketing Media Review (MMR), порушуватиме актуальні теми зі світу інновацій та розглядатиме їх із різних поглядів: від світоглядних питань до побутових дрібниць.

Перший випуск «Синтетики», повідомляє сайт видавництва, присвячений нейромережам і штучному інтелекту. З нього читачі дізнаються про те, як ШІ вплине на формування нового покоління, для якого нейромережі все більше стають буденністю, а також на довголіття, здоров’я та якість життя людей. Ітиметься у виданні й про те, чи зуміє штучний інтелект замінити дієтолога або ж архітектора, сценариста, аналітика і чи здатний він спровокувати нову революцію у мистецтві.

До першого номера журналу ввійшло інтерв’ю зі співзасновником компанії-творця «розумних» екзоскелетів Esper Bionics, добірка перспективних ШІ-компаній з українським корінням, стаття про роль нейромереж у сучасній російсько-українській війні та багато іншого.

«Традиційно команда приділила ретельну увагу візуальному стилю. Над концепцією під керівництвом Гліба Капорікова працювали автори дизайну бестселеру Telegraf.Креатив у війні та Telegraf. Воля. У процесі цього разу використовували нейромережі, які допомогли створити ілюстрації випуску, автоматизувати процес виконання графіки та вигадати назву видання», — пише MMR.

Обкладинка видання містить промпт — найпоширеніший нині спосіб взаємодії людини зі штучним інтелектом. Результат промпту видно, щойно відкривається журнал, — читача зустрічає «обличчя» ШІ, одне з нескінченно можливих. Як пояснює редакція, таким чином все, що відбувається між першою й останньою сторінкою номера, ніби вміщується «в голові» умовного уособлення ШІ. 

Напис на обкладинці відтиснули фольгою, також традиційно додали відкритий корінець для читання.

«Журнал “Синтетика” надихатиме сміливо рухатися у майбутнє й перетворювати його на яскраве теперішнє. Не боятися експериментів, а синтезувати технології й людяність у бажану реальність», — каже головна редакторка видання Анна Карнаух.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в Україні з'явилося нове онлайн-медіа про Донеччину та Луганщину «Точка Сходу». Його основна цільова аудиторія — люди зі сходу й ті, хто «цікавиться долею регіону, захищає рідну землю, волонтерить, відновлює та робить усе можливе не тільки для звільнення всіх територій, а й для пришвидшення перемоги в усіх її можливих аспектах».

Також ми писали про появу в Україні нового медіа, що фокусується на експертному контенті для ІТ-спільноти. Проєкт назвали ProIT, і його засновником став український медіаменеджер, ексголовред «РБК-Україна» та співвласник «КиївВлада» Антон Подлуцький.

Фото: MMR

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY