Терорист Ігор Гіркін отримав вирок  у Росії — чотири роки колонії

Терорист Ігор Гіркін отримав вирок у Росії — чотири роки колонії

25 Січня 2024
774
25 Січня 2024
14:04

Терорист Ігор Гіркін отримав вирок у Росії — чотири роки колонії

774
Суд також заборонив йому на три роки адмініструвати сайти і сторінки в соцмережах.
Терорист Ігор Гіркін отримав вирок  у Росії — чотири роки колонії
Терорист Ігор Гіркін отримав вирок  у Росії — чотири роки колонії

Суд у Москві виніс у справі про публічні заклики до екстремізму в інтернеті вирок колишньому ватажку угруповань бойовиків «ДНР» Ігорю Гіркіну (Стрєлкову) — чотири роки колонії загального режиму. Про це написало Суспільне з посиланням на повідомлення російського видання «Медиазона».

Суд також заборонив Гіркіну протягом трьох років адмініструвати сайти і сторінки в соціальних мережах.

Державне звинувачення просило для підсудного 4 роки та 11 місяців колонії загального режиму.

Нагадаємо, 21 липня 2023 року російського терориста Ігоря Гіркіна (відомого також як Стрєлков) затримали в Росії за звинуваченнями в екстремізмі.

Напередодні у своєму телеграм-каналі він написав, що найманцям групи «Вагнер» нема чим хизуватися: втрати у війні проти України — «в 3/4 особового складу (з 78 тисяч — убито 22 + 40 тисяч поранених)».

18 липня він також опублікував допис про Путіна, в якому зазначив, що «23 роки на чолі країни перебував нікчема, який зумів "пустити пил у вічі" значній частині населення», і хоча він зараз — «останній острівець легітимності та стійкості держави», але «ще 6 років при владі цього боягузливого нездари країна не витримає». 

У 2014 році Гіркін (Стрєлков) брав активну участь у боях за Слов'янськ і в захопленні влади в Донецьку.

В Україні його звинувачують в порушенні законів та звичаїв війни, в тому числі — за викрадення людей, накази їх катувати і вбивати. Він також визнаний винним у збитті літака рейсу МН17, через що перебуває в міжнародному розшуку.

Читайте також:

Фото: скриншот

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
774
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду