Ірина Гатун, яка втілила  скандальний «образ» переселенки зі Скадовська, неодноразово відпочивала в тимчасово окупованому Криму

Ірина Гатун, яка втілила скандальний «образ» переселенки зі Скадовська, неодноразово відпочивала в тимчасово окупованому Криму

4 Січня 2024
2547

Ірина Гатун, яка втілила скандальний «образ» переселенки зі Скадовська, неодноразово відпочивала в тимчасово окупованому Криму

2547
У своїх соцмережах Гатун, починаючи з 2015 року, публікувала фотографії з півострова, який у 2014-му Володимир Путін незаконно ввів до складу РФ.
Ірина Гатун, яка втілила  скандальний «образ» переселенки зі Скадовська, неодноразово відпочивала в тимчасово окупованому Криму
Ірина Гатун, яка втілила  скандальний «образ» переселенки зі Скадовська, неодноразово відпочивала в тимчасово окупованому Криму

Шоувумен «Кварталу 95» Ірина Гатун, яка здійняла шквал суспільного обурення, втіливши «образ» переселенки з тимчасово окупованого Скадовська, неодноразово відпочивала у тимчасово окупованому Криму.  

Про це повідомляє «Інформатор», який опублікував фото із соцмереж Гатун, оприлюднені нею під час її вояжів на півострів після 2014 року.

«У своїх соцмережах Ірина, починаючи з 2015 року, публікувала фотографії з півострова. На них уродженка Ніжина (Чернігівська область) з усмішкою на обличчі позує на тлі моря та гір», — зазначає видання.  

«Інформатор» також наводить реакцію користувачів соцмереж, які обурено коментують вибір місця для відпочинку акторкою «Кварталу 95». 

«Українці обурені — за їхніми словами, вона користувалась послугами місцевих підприємств та поповнювала бюджет країни-терориста, — пишуть журналісти сайту і зазначають: хоча в той час відвідування півострова через українські пункти пропуску не було поза законом, «бо Крим — це Україна», а незаконним вважався в’їзд через Керченську протоку з боку РФ, користувачів соцмереж обурив той факт, що Гатун їздила на відпочинок, «а не відвідувати родичів або вести проукраїнську діяльність. Принаймні про це акторка не розповіла». 

Видання наводить декілька коментарів, адресованих шоувумен:  

  • «У зовсім нещодавно окупованому Криму, ганьба. Як взагалі можна було туди їхати, та ще й виставляти звідти фото?» 
  • «В окупованому знайшла дзен і комфорт, сором батькам»
  • «Нормально так відпочивалось в окупованому Криму! Поповнювала російський бюджет, щоб більше ракет летіло в Україну». 

Крім того, повідомляє «Інформатор», мережею шириться фото, на якому Гатун на 9 травня позує в радянській військовій формі. «Знімок датований 2015 роком. Чи це були зйомки, чи особиста фотосесія — акторка не зазначила», — додає видання. 

 

Нагадаємо, акторка «Кварталу 95» Ірина Гатун, яка виконала головну роль у номері про переселенку з тимчасово окупованого росіянами Скадовська, попросила вибачення в тих, кого образили такі жарти, водночас заявивши про проплачений хейт на її адресу

«Суть номеру була в тому, що українці зобов’язані говорити рідною мовою», — повідомила Гатун на відео, опублікованому на її інстаграм-сторінці.  

Вона звернулася до українців, яких міг обурити її образ на сцені: «Перед тими, кого це образило, я прошу вибачення, щиро. Але тим проплаченим тварям, які спеціально піднімають хейт, я хочу сказати, що ви та ваш Путін — х*йло»

Напередодні міський голова Скадовська Олександр Яковлєв обурився жартом від студії «Квартал 95» про переселенку з окупованого росіянами міста, яка, переїхавши на Закарпаття, «кумедно» перекручує українські слова, намагаючись розмовляти з місцевими мешканцями.

Епізод, яким обурився Яковлєв, вийшов у рамках «Новорічного вечірнього кварталу» 31 грудня в етері каналу «1+1 Україна». У новорічному шоу переселенка пояснює закарпатцю, що вона «сіСькадовська», тому досі «разговорювала на росіянському язику», українську хіба у школі «вирчала», але всі слова вже «позаблювала». Той лагідно її виправляє, заохочує говорити українською і насилу стримує сміх.

«Не переймайтесь. Головне практикуватися. Помилятися не соромно. Соромно у своїй країні не розмовляти своєю рідною мовою», — каже мешканець Закарпаття чистою літературною мовою.

У відповідь мер міста Олександр Яковлєв заявив, що у Скадовську багато людей були російськомовними, але всі добре розуміють українську і добре говорять українською. «Скадовськ сьогодні в окупації, і дійсно, чого зараз потребують скадовчани, — це підтримки», — сказав міський голова. Він оголосив про старт флешмобу «Скадовськ говорить українською» і запропонував усім скадовцям зачитати щось українською.

Пізніше пресслужба «1+1 media» у відповідь на запит «Детектора медіа» заявила, що номер з програми «Новорічний квартал», у якому висміюється українська мова переселенки зі Скадовська, не буде опублікований на ютуб-каналах «1+1 media». Повний випуск «Новорічного кварталу» перемонтують і оприлюднять на платформах каналу без цього номеру. 

Фото: скриншоти з сайту «Інформатор»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2547
Читайте також
05.01.2024 09:00
Олег Джолос
для «Детектора медіа»
1 395
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду