У Національному музеї Голодомору-геноциду з’являться наглядова та експертна ради

У Національному музеї Голодомору-геноциду з’являться наглядова та експертна ради

20 Грудня 2023
457
20 Грудня 2023
14:18

У Національному музеї Голодомору-геноциду з’являться наглядова та експертна ради

457
Нові громадські органи допоможуть музею впроваджувати найкращі міжнародні практики у свою роботу.
У Національному музеї Голодомору-геноциду з’являться наглядова та експертна ради
У Національному музеї Голодомору-геноциду з’являться наглядова та експертна ради

19 грудня Кабінет Міністрів України схвалив ініційовані Міністерством культури та інформаційної політики зміни до Закону України «Про Музеї та музейну справу».

У повідомленні про це на сайті МКІП ідеться, що нововведення стосуються впровадження сучасних форм організації діяльності в роботу Національного музею Голодомору-геноциду.  

Згідно з цими змінами, у музеї з’являться наглядова та експертна ради. До складу цих консультативно-дорадчих органів увійдуть представники фахових та наукових груп, міжнародних організацій закордонних українців та нащадки жертв Голодомору.

«Вшанування пам’яті жертв Голодомору вкрай важливе для України. Особливо на фоні повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України та її народу. Адже можна провести чіткі паралелі між злочинами росії проти українського народу в минулому та сьогоденні. Добудова та відкриття для відвідувачів усього комплексу Музею Голодомору в Україні стане не тільки символом незламності українського народу, а й потужним інструментом донесення світу правди про страшні злочини росії. Це буде сучасна музейна установа, яка використовуватиме доступні та цікаві для відвідувачів форми роботи»,  — прокоментував тимчасовий виконувач обов'язків міністра культури та інформполітики Ростислав Карандєєв.  

Законопроєкт, який схвалив Кабінет Міністрів, розробляли з урахуванням  міжнародного досвіду роботи музеїв, зокрема канадської моделі. Канадські партнери надали свої рекомендації щодо посилення інституційної спроможності музею та модернізації процесів у музейній сфері. Зміни до законодавства є практичним впровадженням цих рекомендацій.

Читайте також:

Як повідомляв «Детектор медіа» раніше, у грудні 2022-го Європейський парламент проголосував за резолюцію про визнання Голодомору 1932–1933 років геноцидом українського народу.

У липні цього року Міністерство культури та інформаційної політики України організувало медіатур будівництвом Музею Голодомору у складі Меморіального комплексу пам’яті жертв Голодомору-геноциду 1932–1933 років.

Серед цілей, які ставили організатори туру для журналістів, було «показати, як музей функціонує зараз, яким музей буде, та дати відповіді на актуальне питання: “Чому Музей Голодомору-геноциду важливий для України?”», — йшлося у повідомленні пресслужби МКІП.

Так само в липні 2023-го Володимир Зеленський ветував рішення ВР про виділення 573,9 млн грн на завершення будівництва музею Голодомору-геноциду.

У вересні цього року Володимир Зеленський повідомив, що одним із результатів його візиту до Канади стало те, що уряд цієї країни висловив готовність надати фінансову допомогу для добудови Національного музею Голодомору-геноциду.

Фото: Олександр Савранський

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
457
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду