detector.media
Олексій Мацука
для «Детектора медіа»
18.12.2023 11:56
Укрінформ: робимо все, щоб наш читач і глядач споживав якісний контент. Мій перший місяць на посаді
Укрінформ: робимо все, щоб наш читач і глядач споживав якісний контент. Мій перший місяць на посаді
Про цикл нових відеопрограм, що стартували днями на UkrinformTV, та зростання популярності серед українців сайта Укрінформу — у блозі для «Детектора медіа» генерального директора Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Олексія Мацуки.

Укрінформ, як єдине українське національне інформаційне агентство, продовжує розв’язувати надважливі нині завдання — інформувати українців та світову спільноту, доносити реальну інформацію про російсько-українську війну та протидіяти дезінформації, яку продукують кремлівські пропагандисти. 

Від початку повномасштабного вторгнення РФ «Укрінформ» залишається одним із небагатьох джерел достовірної та оперативної інформації про події в нашій країні та світі. 

Серед основних завдань Укрінформу сьогодні — активний розвиток соціальних мереж та власного відеопотоку «UkrinformTV».

У листопаді контент «Укрінформу» в той чи інший спосіб отримали 1,06 млн користувачів. 

Загальні показники щодо охоплення аудиторії на диджитал-платформах Укрінформу в листопаді перевищили 36,61 млн осіб. Зокрема, найбільша кількість на платформі Х (твітер) — 18,3 млн, телеграм — 16,2 млн, фейсбук — 2,1 млн. Загальна кількість підписників за листопад зросла до понад 513 тисяч. 

На ютуб-каналі UkrinformTV переглядів відео за листопад — 16,4 млн. Це в середньому близько 540 тисяч щодоби. У листопаді на UkrinformTV підписалися понад 14 тисяч. Тож загальна кількість, станом на 1 грудня 2023 року — 820 тис. підписників. 

Ми продовжуємо шукати нові та цікаві форми подання інформації своїм читачам та глядачам. Ми бачимо, що в українському суспільстві сьогодні є нагальна потреба у глибоких аналітичних відеоматеріалах. Тому днями на UkrinformTV стартував цикл нових проєктів, де ведучими є відомі українські журналісти. 

Щодня Укрінформ виробляє понад 300 оперативних новин на своїх сайтах, понад 100 фотографій, а також власний відеоконтент. 

Новинний контент — найактуальніші новини, ексклюзивні коментарі, аналітичні матеріали, інтерв'ю, фотографії та відеоматеріали, які виробляє «Укрінформ», використовують близько 50 міжнародних інформаційних партнерів. З них 20 розпочали співпрацю з 24 лютого 2022 року. 

Вже 9 років національне інформагентство поспіль є лідером за дотриманням журналістських стандартів. Тож, за результатами дослідження «Українські медіа, ставлення та довіра у 2023 року», що провів та оприлюднив InMind на замовлення Internews, відвідуваність сайта Укрінформу зросла в понад шість разів порівняно з 2022 роком. Загалом, у листопаді 2023 року показники користувачів на сайті Укрінформу сягнули понад 1,6 млн. 

Також опитування USAID-Internews щодо споживання медіа виявило, що Укрінформ увійшов у топдесятку загальнонаціональних новинних сайтів, які найчастіше відвідують громадяни України у 2023 році. 

Сайт Укрінформу має версії англійською, німецькою, іспанською, французькою, польською та японською мовами. Щодня сайт відвідують понад 400 тисяч читачів. За даними Google Analytics, у листопаді сайт Укрінформу відвідали понад 113,6 млн користувачів.

За результатами діяльності в листопаді 2023 року, на вебсайті Укрінформу опублікували 7402 новини, 43 інтерв’ю, 167 статей, 46 блогів, 388 фоторепортажів та 7346 фотографій. 

Загальна кількість за 30 днів листопада цитувань матеріалів Укрінформу у пресі, зокрема зарубіжній, — 68 550.

Національне агентство є найвідомішим українським медіа, що працює для закордонної аудиторії і доносить правдиву інформацію про Україну всьому світові. Зарубіжна редакція, яка має 12 корпунктів за кордоном, випустила в листопаді 2231 інформацію та 12 фактчекінгових публікацій. 

Однією з найважливіших місій є протидія російській пропаганді не лише в Україні, а й в усьому світі. Це вдається головній редакції Укрінформу «Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки». Редакція інформує українську та закордонну аудиторії про події російсько-української війни та як системно протидіяти російській дезінформації. Зокрема, в листопаді було проаналізовано вкиди про «дефіцит ліків» від фейкового МОЗ, про «рецепти від Мінагрополітики» та про бої за Авдіївку.

Команда центру презентувала в листопаді дослідження «Геноцидна риторика російського режиму». Дослідження учергове свідчить, що інформаційна кампанія у Росії демонструє елементи геноцидної риторики, яка створюється та поширюється на замовлення і під контролем уряду Росії. Це публічні заклики до вбивства людей, їхнього незаконного переміщення, вивезення та нанесення фізичних і психічних ушкоджень.

Також центр навчає колег, як оперативно реагувати на російські пропагандистські вкиди.  Для представників комунікаційних підрозділів МВС у листопаді проведено тренінг «Дезінформація та пропаганда: виявлення та способи реагування».

Укрінформ — єдине національне інформаційне агентство України, джерело інформації про політичне, економічне, соціальне, наукове, культурне, суспільне життя в Україні та за кордоном. Агентство працює з 1918 року.

Агентство випускає десятки професійних інформаційних продуктів: стрічки, інформаційні пакети та вісники. 

Укрінформ має професійну фотослужбу та найбільший в Україні історичний фотоархів. Фотоколекція агентства налічує понад 500 тис знімків за період з 1944 року.

На базі пресцентру Укрінформу створено «Прес-центр “Украіна-Укрінформ”». Всі пресзали агентства забезпечують професійну підготовку та проведення конференцій, брифінгів, круглих столів, інтернет-конференцій, відеомостів, презентацій, семінарів, виставок, комплексний медіасупровід заходів. Серед постійних гостей пресцентру: перші особи держави, міністри України, відомі політики, закордонні дипломати, видатні спортсмени, артисти, письменники і науковці, релігійні та громадські діячі, зірки шоубізнесу.

Олексій Мацука, генеральний директор Українського національного інформаційного агентства Укрінформ 

Фото: Укрінформ

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY