В Україні стартував конкурс для школярів та студентів «Я — журналіст!»

В Україні стартував конкурс для школярів та студентів «Я — журналіст!»

6 Грудня 2023
1191
6 Грудня 2023
09:29

В Україні стартував конкурс для школярів та студентів «Я — журналіст!»

1191
Роботи учасників прийматимуть до 15 лютого, нагородження переможців відбудеться у квітні 2024 року.
В Україні стартував конкурс для школярів та студентів «Я — журналіст!»
В Україні стартував конкурс для школярів та студентів «Я — журналіст!»

«Нація переможців: розповідаю світові про перемоги українців» — під таким гаслом проводиться XIV всеукраїнський конкурс учнівських творчих робіт «Я — журналіст!». Його учасниками можуть стати учні 5–11 класів та студенти. 

Щороку учасники конкурсу «Я — журналіст!» надсилають твори, фото й відео на теми, які визначають організатори. Проводиться він з 2009 року. Свій початок взяв у Рівному, а з 2016 року став всеукраїнським.

«Учасники можуть розкривати конкурсну тему, розповідаючи про перемоги українців як на фронті, так і у різних сферах діяльності в тилу», — розповів «Детектору медіа» засновник конкурсу, секретар Національної спілки журналістів України Віталій Голубєв.

Героями конкурсних робіт, за його словами, можуть бути як військовослужбовці, так і цивільні. Наприклад, волонтери, медики, освітяни, енергетики, журналісти. Цьогоріч у межах конкурсу його організатори запровадили ще і спеціальну тему «Надійний тил» — для висвітлення позитивних прикладів роботи соціально відповідального бізнесу. 

У 2022/2023 навчальному році учасниками конкурсу стали 808 дітей з усіх областей України і 13 країн світу. Нагородження переможців традиційно відбувається в Національній спілці журналістів України. Цього року конкурс стартував 1 листопада. Роботи учасників прийматимуть до 15 лютого, а нагородження переможців відбудеться у квітні 2024 року. Роботи переможців і учасників публікують на спеціальному сайті «Я — журналіст!».

Участь у конкурсі «Я — журналіст!» безкоштовна. Про призовий фонд дбає його засновник, залучаючи, за можливості, меценатів. Цього року Віталій Голубєв оголосив збір для підтримки проведення конкурсу, щоб відзначити якомога більшу кількість талановитих дітей та їхніх педагогів.

Багато років ініціативу засновника конкурсу «Я — журналіст!» підтримують Департамент освіти і науки Рівненської обласної військової адміністрації та Національний університет «Острозька академія». Департаменти освіти і науки інших областей долучаються до розсилки інформації про конкурс, завдяки чому він щороку збирає 500–800 учасників з усіх регіонів України.

Раніше «Детектор медіа» повідомляв про те, що в  Києві відкрили ХХІІ Міжнародний фестиваль-конкурс дитячо-юнацької журналістики «Прес-весна на Дніпрових схилах».

Також ми писали про те, що за даними ІМІ, друга за значенням проблема медійного сектору країни після фізичної агресії — гострий дефіцит кадрів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1191
Читайте також
30.11.2023 10:00
Іван Верстюк
для «Детектора медіа»
2 690
15.11.2023 17:01
Роман Головенко, «Інститут масової інформації»
500
25.09.2023 11:30
Олег Джолос
для «Детектора медіа»
1 506
02.09.2023 14:00
Марина Леончук
«Детектор медіа»
805
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду