У Києві презентували дві книги про Голодомор

У Києві презентували дві книги про Голодомор

23 Листопада 2023
643
23 Листопада 2023
17:43

У Києві презентували дві книги про Голодомор

643
Книги «Пустеля. Голодомор. Український південь» та «Дайте, мамо, гами… Словник Голодомору» вийшли за результатами відкритого конкурсу від МКІП.
У Києві презентували дві книги про Голодомор
У Києві презентували дві книги про Голодомор

У Києві до 90-х роковин Голодомору презентували книги «Пустеля. Голодомор. Український південь» та «Дайте, мамо, гами… Словник Голодомору», повідомляє Укрінформ.

Книга Віри Марущак «Пустеля. Голодомор. Український південь» описує життя мами авторки: «Вона — головна героїня. Там також багато написано про Голодомор, про те, що бабуся, намагаючись врятувати дітей, вивезла їх до Одеси», — каже Марущак.

«Мені дуже хочеться, щоб саме через художнє слово довідалися про цю трагедію. Все менше і менше стає людей, які можуть сказати, що вони пам'ятають Голодомор і щось про нього знають... Усі ті, хто візьметься за цю книжку, довідаються дуже багато через переживання, через емоції головних героїв», — розповіла авторка.

Автором книги «Дайте, мамо, гами... Словник Голодомору» є Олекса Різників. Книга містить правдиві факти про Голодомор 1932–1933 років, коли комуністична імперія зла вчинила свідомий геноцид, знищивши мільйони українців, прагнула придушити національно-культурне відродження, зламати волю українського народу, витравити гідність та самоповагу.

Книги вийшли в межах проєкту «Книга для зміцнення національної єдності» за результатами відкритих мистецьких конкурсів Міністерства культури та інформаційної політики.

Обидва видання надрукувала Креативна агенція «Артіль» на замовлення державного Центру захисту інформаційного простору.

Книги передадуть у військові частини та гуманітарні центри.

Читайте також:

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
643
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду