Журнал NV вперше опублікує прогноз The Economist на 2024 рік зі зміненою обкладинкою після обурення в соцмережах

Журнал NV вперше опублікує прогноз The Economist на 2024 рік зі зміненою обкладинкою після обурення в соцмережах

22 Листопада 2023
9201
22 Листопада 2023
18:48

Журнал NV вперше опублікує прогноз The Economist на 2024 рік зі зміненою обкладинкою після обурення в соцмережах

9201
Оригінальна обкладинка видання прогнозів The Economist викликала негативну реакцію в українських соцмережах через те, що на ній поруч із президентом України Володимиром Зеленським зображені ракети, тоді як над головою російського диктатора Володимира Путіна — голуб миру.
Журнал NV вперше опублікує прогноз The Economist на 2024 рік зі зміненою обкладинкою після обурення в соцмережах
Журнал NV вперше опублікує прогноз The Economist на 2024 рік зі зміненою обкладинкою після обурення в соцмережах

Журнал NV вперше в історії співпраці з виданням The Economist опублікує щорічний випуск прогнозів «The World Ahead 2024» зі зміненою обкладинкою через обурення українців у соціальних мережах. Про це редакція повідомила на сайті NV.

Оригінальна обкладинка The Economist викликала негативну реакцію через те, що на ній поруч із президентом України Володимиром Зеленським зображені ракети, тоді як над головою російського диктатора Володимира Путіна — голуб миру. Чимало користувачів у мережі потрактували ці символи як думку авторів обкладинки про те, що Зеленський нібито є прибічником війни, а Путін — пацифістом.

NV звернувся до The Economist із пропозицією змінити обкладинку і пояснити зображення, які обурили українських громадян.

«Розміщення голуба і ракет на нашій обкладинці не мало натякати на те, що Україна атакує Росію, а Володимир Путін благає про мир. Як ясно видно з наших публікацій у цьому номері, ми вважаємо життєво важливим, щоб західні країни продовжували підтримувати Україну, коли вона захищається від агресії Росії», — пояснив головний редактор випуску «The World Ahead 2024» Том Стендейдж.

Він запевнив, що команда не асоціює ці два зображення з окремими країнами. Натомість, за його словами, вони означають «сплеск насильства в більш загальному плані».

«Голуб і ракети мали на меті означати сплеск насильства в більш загальному плані, в тому числі на Близькому Сході, де ми стверджуємо, що (як не парадоксально) конфлікт у Секторі Гази може бути можливістю відновити мирний процес. Але ми не збиралися асоціювати ці два зображення з окремими країнами»,  — сказав редактор.

Утім, українськомовний cпецвипуск NV за ексклюзивною ліцензією The Economist «Світ попереду 2024» все ж вийде 20 грудня з обкладинкою без голуба і ракети.

Спільний проєкт NV та The Economist, що складається з міжнародної та української частин, містить прогнози на наступний рік від відомих політиків, бізнесменів, учених тощо. 

Нагадаємо, 30 жовтня американський журнал Time опублікував передовий матеріал авторства Саймона Шустера «Ніхто так не вірить у нашу перемогу, як я. Самотня боротьба Володимира Зеленського» та фото українського президента на обкладинці.

У статті автор аналізує ситуацію і перспективи для України, розмірковує про персональне ставлення Зеленського до ходу і розв’язки війни, про мобілізацію та контрнаступ, допомогу від партнерів, cтан енергосистеми, корупцію тощо. Зокрема, він використовує заяви Володимира Зеленського, озвучені після візиту до США у вересні, а також слова неназваних осіб з Офісу президента.

Наприклад, один з анонімних співрозмовників Шустера «з оточення Зеленського» сказав, що президент «обманює себе». Крім того, у матеріалі є припущення, що в Україні можуть звільнити щонайменше одного міністра, а також генерала, який «відповідає за контрнаступ», через буцімто «повільний прогрес України на фронті».

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк 31 жовтня заявив, що матеріал Саймона Шустера є «суб’єктивною точкою зору конкретного журналіста». Окрім цього, секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що «аноніми» з оточення президента Володимира Зеленського надали неправдиву інформацію для матеріалу у виданні Time, а правоохоронці мають з’ясувати, хто були ці люди. 

Колаж: NV

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9201
Читайте також
18.12.2023 09:00
Інга Вишневська
Анастасія Голумбйовська
для «Детектора медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду