«Океан Ельзи» представив нову пісню до другої річниці повномасштабної війни

«Океан Ельзи» представив нову пісню до другої річниці повномасштабної війни

23 Лютого 2024
4719
23 Лютого 2024
11:24

«Океан Ельзи» представив нову пісню до другої річниці повномасштабної війни

4719
Пісня «Відповідь» — про біль і пам’ять, про довічну вдячність та складний і довгий шлях до Перемоги.
«Океан Ельзи» представив нову пісню до другої річниці повномасштабної війни
«Океан Ельзи» представив нову пісню до другої річниці повномасштабної війни

23 лютого до других роковин повномасштабного вторгнення Росії в Україну гурт «Океан Ельзи» представив нову пісню «Відповідь».

Автором музики та слів пісні є Святослав Вакарчук, аранжуванням займався музикант гурту Мілош Єліч

«“Відповідь” — вона про біль і пам’ять. “Відповідь” — вона про довічну вдячність. “Відповідь” — вона про складний і довгий шлях до Перемоги. А ще вона про запитання “скільки ще…” і про відповідь, яку кожен точно може знайти в своєму серці», — йдеться в описі пісні.

Кліп до пісні відзняли в Києві в Будинку звукозапису «Українського радіо». У записі взяли участь хор і оркестр «Українського радіо». Режисером кліпу став Макс Сметана, оператором — Дмитро Чернявський.

В ефірі телемарафону «Єдині новини» Святослав Вакарчук розповів, що написав пісню кілька місяців тому протягом години.

«Деякий час я її нікому не показував, тримав у собі. Потім ми записали демоверсію і вирішили випустити пісню саме сьогодні, 23 лютого», — розповів музикант. Він додав, що пісня має духову партію, що додає їй військового настрою.

Вакарчук також зізнається, що нова пісня «Відповідь» — особлива на нього.

«Я вклав в слова цієї пісні переживання, всі емоції, які відчуваю протягом останніх двох років від початку повномасштабної війни Росії проти України. І мені здається, що велика кількість наших співвітчизників відчувають те саме. Тому ми дозволили собі не тільки від свого імені, але від імені багатьох людей, з якими я зустрічався, яких знаю, навіть тих, кого не знаю, але чий біль відчуваю зараз, дозволили вкласти ці слова у пісню “Відповідь”», — передає слова Вакарчука NV.

Музикант вважає, що біль важливо проговорювати одне з одним, спілкуватися, бо разом легше переживати складні часи. «Ми достойно, з гордістю пройдемо цю складну дорогу і обов’язково переможемо, бо світло завжди перемагає темряву», — переконаний він.

Вакарчук також анонсував вихід у 2024 році нового альбому «Океану Ельзи» до 30-річчя гурту. Проте пісня «Відповідь», за його словами, має особливий статус, тому вийшла синглом.

«Я слухаю тонни музики. Деякі артисти випускають пісню що два тижні. Відчувається, що така музика подекуди вже пишеться “на калькуляторі”. Нечасто зараз пісня стає подією, і на це далі здатні в Україні всього декілька артистів. Пісня “Відповідь” — саме така. Мені дуже відгукнулось», — відреагувала на пісню співачка Марічка Бурмака.

Це перша сольна пісня гурту з 2022 року, коли вийшли попередні два твори на тему війни — «Місто Марії» та «Квіти мінних зон». Після цього була низка спільних композицій, зокрема з Kola, ремікс на «Обійми» за участі Роберта Дель Ная з Massive Attack і оновлена версія «Я їду додому». Наразі останній альбом «ОЕ» під назвою «Без меж» вийшов у 2016 році.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4719
Читайте також
11.05.2023 15:21
Роман Мельник
«Детектор медіа»
1 972
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду