detector.media
Валерія Буняк
«Детектор медіа»
09.11.2023 18:49
«Громадське радіо» звернулося до кіберполіції за фактом DDoS-атак
«Громадське радіо» звернулося до кіберполіції за фактом DDoS-атак
Окрім кібернападу, на пошту і в соцмережах «Громадського радіо» надійшли погрози колективу, в яких було сказано, що атаки триватимуть надалі.

«Громадське радіо» звернулося до кіберполіції за фактом масштабних DDoS-атак протягом 8–9 листопада. Команда очікує реакції правоохоронних органів.

Зранку 8 листопада в багатьох користувачів сайту «Громадського радіо» були проблеми з доступом до домену hromadske.radio.

За інформацією технічної команди мовника, ця DDoS-атака мала масштаб приблизно в 75 млн запитів за 30 хвилин, тоді як зазвичай на сайті фіксують 5 мільйонів запитів за добу.

Невдовзі після початку масштабних атак зранку 8 листопада повноцінну роботу сайту вдалося відновити, однак протягом того ж дня та зранку 9 листопада кібернапади на сайт мовника продовжилися. 

«Крім DDoS-атаки, на пошту і в соцмережах "Громадського радіо" надійшли погрози колективу, в яких було сказано, що атаки будуть тривати. Також невідомі особи телефонували на студійний телефон "Громадського радіо" з погрозами і образами. Їм відповідав звукорежисер. Він також потім повідомив про це СБУ», — розповіли на Громадському.

Останніми днями хакери здійснюють кібератаки на українські медіа. Зокрема, 7 листопада з 16:00 до 17:00 росіяни атакували ефір телемарафону «Єдині новини». Українські глядачі могли помітити, що трансляція переривалася російськими музичними кліпами і пропагандою.

Наступну атаку на телемарафон зафіксували 9 листопада. За інформацією джерел «Детектора медіа», впродовж певного часу були вимкнені супутникові канали Суспільного, а в ефірі «Ради» фіксували трансляцію російської музики.

Фото: «Громадське радіо»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY