Росіяни показали живого Царьова після замаху (ВІДЕО)

Росіяни показали живого Царьова після замаху (ВІДЕО)

7 Листопада 2023
638
7 Листопада 2023
13:06

Росіяни показали живого Царьова після замаху (ВІДЕО)

638
Колаборант та екснардеп, на якого скоїли замах, каже, що почувається добре.
Росіяни показали живого Царьова після замаху (ВІДЕО)
Росіяни показали живого Царьова після замаху (ВІДЕО)

Російський пропагандистський канал Russia Today показав колаборанта та екснардепа Олега Царьова, на якого наприкінці жовтня скоїли замах.

Царьов подякував пропагандистам, про провідали його, адже завдяки їм зміг уперше вийти надвір. Він також подякував співробітникам (російських) спецслужб, медикам та всім, хто за нього хвилювався.

Царьов сказав, що почувається добре. І додав, що «терористів ніхто боятися не буде».

Нагадаємо, вдень 27 жовтня з'явилася інформація від російських колаборантів, що в колишнього нардепа України (чотирьох скликань від Партії регіонів) Олега Царьова стріляли біля санаторію ім. Кірова в Ялті у тимчасово окупованому Росією Криму. 

Згодом низка українських ЗМІ із посиланням на джерело у спецслужбі повідомила, що замах на Царьова був спецоперацією Служби безпеки України.

Деталі спецоперації наразі не розголошуються. Водночас підтверджується, що в Царьова влучили двома пострілами з вогнепальної зброї. 

За оперативною інформацією джерел, стан Царьова був критичний. Офіційного підтвердження цим даним не було.

Екснардепа Олега Царьова у травні 2022 року визнали винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України та вчиненні дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади. Його засудили до 12 років позбавлення волі. Захист подав апеляцію, втім Київський апеляційний суд залишив вирок без змін.

У травні 2023 року СБУ повідомила про нову підозру Олегу Царьову. Його разом із Дмитром Святашем та Ігорем Марковим звинувачують у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Наразі всі троє підозрюваних переховуються від правосуддя на території Російської Федерації та окупованого Криму.

За даними слідства, Олег Царьов співпрацював з керівництвом Міноборони Росії після початку повномасштабного вторгнення та передавав росіянам інформацію про наслідки ворожих повітряних ударів по території України.

За даними СБУ, саме Царьов передав окупантам детальні відомості про результати ракетного обстрілу Кременчуцького нафтопереробного заводу. Цю інформацію він отримав від іншого ексрегіонала — Дмитра Святаша.

Олег Царьов був депутатом Верховної Ради чотирьох скликань, востаннє був обраний від Партії регіонів від 2012 до 2014 року. Навесні 2014-го балотувався в президенти, проте зняв свою кандидатуру. У червні того ж року Верховна Рада позбавила його депутатської недоторканності та дала згоду на його арешт за підозрою в сепаратизмі. З того часу Царьов переховується в Росії.

Фото: скриншот 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
638
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду