Більшості мешканців прифронтових регіонів бракує новин про хід війни

Більшості мешканців прифронтових регіонів бракує новин про хід війни

27 Жовтня 2023
580
27 Жовтня 2023
15:23

Більшості мешканців прифронтових регіонів бракує новин про хід війни

580
Людей на прифронтових та звільнених територіях цікавлять також наявні програми державної підтримки для громадян, доступні в громаді послуги і плани відбудови.
Більшості мешканців прифронтових регіонів бракує новин про хід війни
Більшості мешканців прифронтових регіонів бракує новин про хід війни

Більшість мешканців звільнених та прифронтових регіонів України хотіли би отримувати в новинах більше інформації про хід воєнних дій. При чому дві третини воліли би отримувати інформацію у форматі відео.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС), проведеного 7–12 серпня серед мешканців 10 прифронтових регіонів.

57% хотіли би отримувати більше новин про хід війни, 39% — про наявні програми державної підтримки для громадян, 36% — про доступні в громаді послуги і 33% — плани відбудови.

Найбільш популярними темами, які цікавлять респондентів, є місцеві та загальноукраїнські новини (по 25% зараховують кожну з цих тем до однієї з трьох найцікавіших для себе). Далі йдуть економіка країни (19%), міжнародні новини (крім Росії) (19%), соціальні проблеми (15%), науково-пізнавальні та освітні програми (15%) і здоров’я (15%).

78% респондентів на щоденній основні споживають новини. Ще 12% споживають досить регулярно (3–4 рази на тиждень). Лише 10% споживають новини 1–2 рази на тиждень чи рідше.

Для 97% респондентів досить або дуже важливо стежити за новинами про події в Україні (зокрема, для 67% це дуже важливо).

65% респондентів воліють отримувати новини у форматі відео, причому переважно йдеться про відео до 15 хвилин. Також 53% віддають перевагу коротким інформаційним повідомленням. Про зображення говорять 25%, а про довгі статті — 6%. Формат подкастів чи радіо приваблює 7%.

34% з опитаних слухали подкасти протягом останніх 30 днів. Важливо також зазначити, що третина респондентів або не змогли відповісти, або не знають, що таке подкасти.

 

Найпопулярнішим джерелом інформації є телеграм-канали, якими за останні 7 днів перед опитуванням користувалися 63% респондентів. 43% визначають їх найважливішим джерелом для себе.

Іншими топджерелами є YouTube (40% отримували інформацію з цього джерела за останні 7 днів перед проходженням опитування, зокрема 8% визначають джерело як найбільш важливе для себе), українські інтернет-ЗМІ (відповідно, 38% і 11%), Facebook (відповідно, 33% і 2%) і телемарафон (відповідно, 28% і 11%). Інші джерела називалися рідше, зокрема, радіо за останні 7 днів слухали 14%, а 2% називають радіо найбільш важливим для себе джерелом.

Хоча за останні 7 днів 14% слухали радіо, проте водночас 75% не заперечують, що принаймні іноді слухають його. Основний пристрій для прослуховування радіо — смартфон, дещо рідше називалися радіо в транспортному засобі, планшет чи ноутбук, FM-приймач. Більшість респондентів (74%) загалом допускають можливість скористатися радіо, переважно у форматі доповнення до інших джерел (31%) або за відсутності інших джерел (33%). Як основне джерело використовують його 10%.

Читайте також:

Фото: Генеральний штаб ЗСУ / фейсбук

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
580
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду