Американське видавництво започатковує часопис української літератури

Американське видавництво започатковує часопис української літератури

24 Жовтня 2023
1086
24 Жовтня 2023
18:55

Американське видавництво започатковує часопис української літератури

1086
Над щодворічним ілюстрованим виданням «Часопис Уяви» англійською та мовою гінді працюватимуть індійсько-американська поетка, редакторка, членкиня Асоціації ООН у США Кальпна Сінг-Чітніс та команда редакторів-консультантів.
Американське видавництво започатковує часопис української літератури
Американське видавництво започатковує часопис української літератури

Американське видавництво River Paw Press випускатиме щодворічне ілюстроване видання української поезії англійською та мовою гінді «Часопис Уяви». Про це видавці повідомили на своєму сайті, передає видання «Читомо».

Перший випуск часопису з’явиться у День української писемності та мови 27 жовтня 2023 року.

«Упродовж історії українські мова та література часто переживали часи утисків та маргіналізації, особливо в радянську добу, як у рідному краї, так і в інших регіонах…

На тлі цієї історичної несправедливості постала ідея нашого часопису. “Часопис Уяви” — це не просто журнал; це ще одна домівка для української поезії, де кожен читач з усіх куточків світу знайде вірш, що відлунює в собі серцебиття України та її боротьбу за власну культуру», — йдеться в повідомленні видавництва.

Над часописом працюватимуть індійсько-американська поетка, головна редакторка журналу Life and Legends, літредакторка видавництва IHRAF Literary, членкиня Асоціації ООН у США Кальпна Сінг-Чітніс та команда редакторів-консультантів.

Нагадаємо, у вересні в Норвегії вийшла цифрова літературна антологія «Наші шепоти і крики», однойменний текст для якої написала українська письменниця, режисерка та поетка Ірина Цілик. Темою есею є «свобода писання».

Окрім цього, в Латвії вийшло друком 90-сторінкове есе письменниці та публіцистки Оксани Забужко «Найдовша подорож» про два плани цієї війни: 30-літній і 300-літній.

ФотоRiver Paw Press

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1086
Читайте також
13.09.2023 16:55
Юлія Поліковська
«Детектор медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду